catempire web

De temporada: la magrana

TASTA'L D'ACÍ

tastaldaci.com

Fruit emblemàtic de la Mediterrània, la magrana és la protagonista de la darreria de l’estiu i la primeria de la tardor. Els magraners, sovint amb troncs irregulars i entortolligats, són presents als marges dels nostres camps i horts. El seu fruit, de color crema a roig intens, és molt popular en la gastronomia valenciana. Solem menjar-la tota sola, tot rosegant-la evitant les membranes blanques, o desgranada amb moscatell o, ja les més tardanes, amb suc d’algun cítric, combinació que sol agradar bona cosa. Al sud valencià, en les comarques del Baix Vinalopó, l’Alacantí i el Baix Segura, hi trobem fins i tot una denominació d’origen protegida: la magrana mollar d’Elx. Esta varietat, la més popular i estesa al nostre país, destaca per la dolçor i per una llavor molt molleta, d’ací el nom, que es pot menjar ben fàcilment. Aneu al vostre mercat de confiança i aprofiteu esta fruita de temporada per a retrobar la nostra memòria gastronòmica més ancestral. Llegiu més en www.tastaldaci.com. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.