Posem la cuina valenciana damunt la taula

http://bit.ly/tastaldaci

La plataforma Tasta’l d’ací, nascuda el 2012 a recer d’AU Agenda Urbana, ha llançat un projecte de micromecenatge que vol fer xarxa per a posar damunt la taula la cultura gastronòmica valenciana, les seues elaboracions i productes més genuïns, recòndits i originals. Després de més d’una setantena de col·laboracions, el projecte creu necessari engegar una plataforma web accessible i adaptable a tota mena de dispositius on poder donar valor i reconeixement a la saviesa de la cuina valenciana de tots els temps, a les seues varietats locals, als restauradors i restauradores que les porten a taula, a la memòria gastronòmica dels nostres majors i als productors que lluiten per fer un producte de kilòmetre zero conscienciat i sostenible utilitzant la matèria primera valenciana.

Un seguit de recompenses pensades en clau valenciana, de kilòmetre zero i sostenible, ens conviden a conéixer, mitjançant unes il·lustracions de la valenciana Marta Antelo, mitja dotzena de plats comarcals valencians. També podreu sembrar algunes de les varietats tradicionals valencianes vegetals, a més d’un reguitzell d’experiències gastronòmiques per a saber més de la nostra cultura culinària tradicional: un taller de coques i pans tradicionals valencians (amb el guardonat forner valencià Jesús Machí); de cuina de barca, amb el viler Jaume Pinet, o un tast d’oli de les oliveres miŀlenàries del Maestrat a través d’Olis Cuquello i la iniciativa Sentit.

Col·laboreu en el projecte a través del web bit.ly/tastaldaci. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

III Mundos por venir

DEL VIERNES 27/9 AL MARTES 12/11
Judith Butler, Alfonso Amador, Laurent de Sutter y Benjamin Labatut participan en este ciclo de conferencias para entender nuestro presente.

Abierto Valencia 2024

DEL VIERNES 27/9 AL VIERNES 4/10
Exposiciones, charlas, encuentros y actividades en la fiesta de las galerías valencianas!

XIII Jornadas del Cómic

DEL VIERNES 20 AL DOMINGO 22/9
Tres jornadas en La Nau dedicadas al cómic con autores como Ana Penyas y Laura Pérez.

València Photo 2024

DEL MIÉRCOLES 11 AL DOMINGO 22/9
Sesenta artistas, 24 exposiciones, y 16 sedes configuran esta edición del festival de fotografía València Photo.

València Design Fest

DEL DIMARTS 10/9 AL DIJOUS 10/10
Baix el paraigües del València Design Fest s’amalgamen un conglomerat d’esdeveniments relacionats amb el disseny mediterrani.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.