31è MIM

mimsueca.com

La Mostra Internacional de MIM de Sueca és, sense dubte, una de les cites escèniques més importants i atractives de la Comunitat Valenciana, els trenta anys que va complir al 2019 gaudint del suport eufòric i incondicional del públic l’avalen. L’any passat ens quedarem sense MIM per culpa de la pandèmia, però tornen aquest setembre portant companyies de Portugal, Brasil, Xile, Alemanya, França i Regne Unit, sense por a les fronteres. De les illes britàniques venen Gandini Juggling per presentar 4×4: Ephemeral architectures, on quatre malabaristes i quatre ballarins de ballet comparteixen escenari. Francesos son Cie. Bivouac, que alternen dansa aèria, acrobàcies, masteler xinés i música en directe en Preceptions; i Hippocampe, companyia responsable de Si tu n’étais pas de marbre, on les escultures de Camille Claudel i Auguste Rodin cobraran vida al taller. El missatge ecologista ens l’acosten els portuguesos Cía PIA, que a O2 reflexionen sobre com podria sobreviure una societat on la tecnologia s’imposa a les relacions humanes i l’accés a l’oxigen es converteix en un luxe; i Yllana, amb una divertida sàtira sobre l’ecologia, el futur del planeta i la nostra supervivència com a espècie titulada Greenpiss. Un dels punts forts de la programació és la presència de la Cía. Manolo Alcántara amb el seu segon espectacle, Déjà vu, on l’escenografia torna a tindre un protagonisme especial perquè tots els objectes adquireixen proporcions impossibles, son més grans o més menuts de l’habitual. Un caure dins de l’arbre d’Alicia en el País de les Meravelles on es difuminen les fronteres entre realitat i fantasia. La companyia catalana de hip hop i cultura urbana Brodas Bros presentarà el seu show més tecnològic fins a la data, Around the world, on combinen dansa aèria, mapping, làser, vestuari de leds i projeccions interactives per parlar d’algunes anècdotes viscudes en les seues gires internacionals per tot el món. Les estrenes absolutes al festival seran dos: Inndividu(e)s d’Arsènika, Cheval de Laura Valero, (R)Minds produïda per l’Institut Valencià de Cultura (IVC). I tanquem el repàs mirant cap a casa, la grandèrrima companyia suecana Maduixa Teatre porta la seua última producció per a tots els públics, Migrãre, que serà estrenada uns dies abans en la Fira Tàrrega 2021. Al MIM podrem veure l’espectacle per primera volta en versió de carrer. AU

 

También te puede interesar…

XII Valencirc

DEL DIVENDRES 27/9 AL DIUMENGE 13/10
Cinquanta espectacles i actuacions paral·leles de circ, la majoria gratuïtes i a l’aire lliure!

La madre

VIERNES 27 Y SÁBADO 28/9
Estamos ante una obra mayúscula cuyo personaje central protagonizado por Aitana Sánchez-Gijón se mueve entre la coherencia y el desvarío.

Vania x Vania

DEL VIERNES 27 AL DOMINGO 29/9
Dos versiones nuevas y originales que se representarán, con estilos completamente distintos pero con los mismos actores.

Damas malditas

DEL JUEVES 26/9 AL DOMINGO 6/10
Una recreación histórica que bucea en el pasado rescatando personajes históricos como Madame Bovary, Anna Karenina y La Regenta.

#20alTEM

DISSABTE 21 I DIUMENGE 22/9
Els dies 21 i 22 de setembre han preparat un sarao amb teatre, música, poesia escènica, il·lustració i videomaping per a celebrar els vint ays del TEM.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.