Explore el jardín de los Cárpatos

DISSABTE 4 I DIUMENGE 5/6
LA MUTANT. Joan Verdeguer, 22-24

Sembla que aquesta vegada sí, després de successius ajornaments, anem a poder gaudir del tercer treball de la jove companyia catalana José y sus hermanas a La Mutant, una reflexió sobre el turisme a Espanya. El primer, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos —Premi de la Crítica 2017 per Millor Espectacle Revelació—, senyalava com la dictadura franquista segueix infiltrant-se en les nostres vides; el segon, Arma de destrucción masiva, analitzava el aspectes més determinants que dirigeixen la nostra educació; i aquest tercer es pregunta què projecta el nostre país a la resta del món per a rebre vint milions de turistes cada any. Explore el Jardín de los Cárpatos és un eslògan turístic utilitzat a Romania, com ho va ser l’“Spain is different” de Fraga als anys seixanta, i els serveix a José y sus Hermanas per parlar de la construcció de la Marca España sobre les denominades economies “col·laboratives” com Airbnb, projectes urbanístics megalòmans com Marina d’Or i la creació de ciutats aparador com Barcelona o Venècia, plenes de gent però buidades d’identitat i de vida. Amb molta crítica social (un bàsic de la companyia), però cuidant-se molt de no alliçonar, sobre una estètica que beu del folklore noventer i del més punk, l’obra analitza com hem venut el país del sol i platja als de fora a costa de l’explotació del nostre ecosistema i la precarització dels que vivim en ell. AU

También te puede interesar…

XII Valencirc

DEL DIVENDRES 27/9 AL DIUMENGE 13/10
Cinquanta espectacles i actuacions paral·leles de circ, la majoria gratuïtes i a l’aire lliure!

La madre

VIERNES 27 Y SÁBADO 28/9
Estamos ante una obra mayúscula cuyo personaje central protagonizado por Aitana Sánchez-Gijón se mueve entre la coherencia y el desvarío.

Vania x Vania

DEL VIERNES 27 AL DOMINGO 29/9
Dos versiones nuevas y originales que se representarán, con estilos completamente distintos pero con los mismos actores.

Damas malditas

DEL JUEVES 26/9 AL DOMINGO 6/10
Una recreación histórica que bucea en el pasado rescatando personajes históricos como Madame Bovary, Anna Karenina y La Regenta.

#20alTEM

DISSABTE 21 I DIUMENGE 22/9
Els dies 21 i 22 de setembre han preparat un sarao amb teatre, música, poesia escènica, il·lustració i videomaping per a celebrar els vint ays del TEM.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.