FIDO

Mediterranean West Coast Ska Showcase vol. 2

DIVENDRES 3/2,  21.30H. 15/18€
16 TONELADAS. Ricardo Micó, 3

Després de l’èxit de la primera edició, Bredda Jamaican Music Club torna amb un segon volum del Mediterranean West Coast Ska Showcase mostrant bandes i punxadiscos de música early jamaicana a l’oest del Mediterrani, aquesta vegada en un to femení majoritari. Entenen el Mediterrani com un mar obert i per això intenten incloure bandes veïnes de fora del País Valencià. La formació italiana Le Birrette són el cap de cartell, una banda femenina que des del 2015 explora tots els ritmes de Jamaica dels anys seixanta i setanta inspirada per trios vocals, com ara, The Techniques, The Gaylads i The Pioneers; i per les bandes de sessió instrumental de Studio One i Treasure Isle, com The Skatalites, Sound Dimension, Soul Vendors… Com estes bandes, les birrette han gravat un LP i tres singles en viu i directe a un estudi totalment analògic. Han girat per Argentina, Itàlia, el Regne Unit, França i, fins i tot, Jamaica, compartint escenari amb llegendes com Ken Boothe o Johnny Osbourne. La primera vegada que tocaren a València el gener de 2020 va ser tot un èxit.

Amb elles, des del Comtat (originàriament d’Alfafara), The dance crashers, que acaben de publicar el seu primer llarga durada en vinil amb el segell basc Brixton Records. Després de dos àlbums autoproduïts i un single editat per Jamaican Memories, els alacantins han tocat per tot el País Valencià i per Catalunya, i estan a punt de començar la seua gira Double Barrel amb els seus germans catalans Drop Collective, que els portarà per tot l’estat espanyol. Ambdues bandes estan compromeses amb l’estil original del ska-jazz jamaicà i volen romandre el més fidels possible als ritmes tradicionals jamaicans, però amb un so actual.

I per a completar el cartell, una grata sorpresa, el tast d’un il·lusionant nou projecte de músics més que consagrats a València ciutat: The tigernuts. Es consideren més bé un col·lectiu, ja que no hi ha formació fixa. A les veus estan Pablo El Papado i Paula Bam Bam, al teclat Clara Calvo i a la bateria el prolífic Antonio J. Iglesias. I per aquesta ocasió, estaran acompanyats d’Albert, guitarra de La Fricativa Sonora, i la baixista Paula Zambudio. A més a més, en cabina, la grandíssima veu del Payoh Soul Rebel inna rub-a-dub and deejay stylee, i la colla de Bredda Jamaican Music Club als plats posant vinils fins que acabe la nit. Entrades a la venda a Movingtickets i al Glop, Discos Oldies, Discos Amsterdam [València) i Sisif [Castelló]. AU

También te puede interesar…

#GPS14: Marilia Monzón

DOMINGO 26/5, 13H. 10/12€
Diez canciones puras que destilan un pop-folk en el que la artista no esconde sus raíces canarias.

#GPS14: Melenas

JUEVES 23/5, 21.30H. 12€
Con su característico estilo indie pop, la banda fusionará guitarras reverb, sintetizadores vibrantes y melodías infecciosas.

Caramelo

DIVENDRES 24/5, 20.30H.
Un concentrat de bones vibracions i cançons que et fan venir ganes de ballar sense cap motiu al mig del carrer.

The Hellacopters

DIMECRES 29/5, 20H. 40/45€
Riffs portentosos i sorollosos, ritmes accelerats de temàtica punk i melodies enèrgiques i infeccioses.

Meth Math

DIJOUS 23/5, 19.30H. 15€
Conflueixen l’horror i la tendresa, els passatges foscos electrònics, el pop, l’amor, allò dissonant i allò ballable.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.