FIDO

Les cares del temps

LA NAU. Universitat, 2

Retratar una cara és ben fàcil, capturar una porció del caràcter del personatge en una imatge fixa requereix art i molt d’ofici. Això és el que ha fet Ricardo Martín durant els últims cinquanta anys per a diversos mitjans de comunicació —especialment El País— i ara ha recuperat una part d’eixe valuós arxiu fotogràfic farcit de gent de la cultura i la política espanyola de les últimes dècades i l’ha fet recalar a La Nau baix el títol Les cares del temps. Són fotos amigables, a color i en blanc i negre —principalment—, de plans curts i generals, on els protagonistes miren directament a la càmera per apel·lar al lector. Tot i que la fotografia per a mitjans de comunicació requereix urgència i rapidesa, Martín confessa que ell es prenia el seu temps per guanyar-se la confiança del retratat i així poder fer el click en el moment precís que congelara l’expressió reveladora, la que donava a conèixer al personatge, sense forçar poses i intervenint el menys possible. La foto més antiga està feta a Granada el 1971 i la protagonitza un jove Miguel Ríos, a partir d’ací, desfilen un xulesc Alfonso Guerra, Felipe González exultant dins d’un autobús saludant a un munt de cares plenes d’il·lusió, Gloria Fuertes amagada darrere d’un carrusel de joguina, una seductora Victoria Abril que mira des de baix jugant amb les ombres, una orgullosa Lola Flores, un divertit Oteiza, un Warhol desafiant, Jagger sobreactuat i una gran fotògrafa fotografiada, Annie Leibovitz. Una delícia d’exposició amb algunes de les figures més rellevants de la història espanyola (i mundial) més recent capturades per l’objectiu d’un fotògraf de premsa amb molt d’ofici. AU  

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.