Col·lecció Masaveu. Sorolla

FINS EL DIUMENGE 1/10
MUSEU BB.AA. Sant Pius V, 9

La de la família Masaveu és la col·lecció privada amb més obres de Joaquín Sorolla i la tercera en volum i importància a nivell mundial, únicament per darrere de dos institucions públiques amb molt de pes, el Museo Sorolla de Madrid i la Hispanic Society of America de Nova York. Per commemorar el centenari de la mort de l’insigne pintor valencià, una vegada més, la Fundación María Cristina Masaveu Peterson i el Museo de Belles Arts de València han organitzat aquesta mostra que reuneix 46 llenços (dels que es veuen les costures) pintats per Sorolla entre 1882, quan encara era un jove pintor en formació, i 1917, tres anys abans de la seua mort. Abunden en Col·lecció Masaveu. Sorolla les escenes de bany distés en la platja i les relacionades amb el treball a la mar (motius predilectes de Sorolla), per exemple, Playa de València, pintant el 1902 amb brotxades ràpides i violàcies que capturen el moviment agitat de la mar i de les veles que espenten les embarcacions mar endins durant l’arribada dels pescadors a la platja. Dins del gènere, el punt d’inflexió es va produir amb Nadadores, Jávea (1905), on l’artista deixa veure la seua perícia en el tractament d’efectes lumínics. Hi ha lloc també per rareses com La preparación de la pasa en Jávea (1900), pintat amb un enquadrament fotogràfic de dalt a baix que li dona dinamisme a l’escena, i per a retrats a l’aire lliure que juguen amb les llums i les ombres, com Mi mujer y mis hijas en el jardín (1919), o retrats de societat, més elegants, com La familia de Don Rafael Errázuriz Urmentea (1905) que rememora Las Meninas de Velázquez. Aquesta mostra i la proposta immersiva Sorolla, una nova dimensió que introdueix digitalment el visitant en els quadres del mestre valencià són els plats sorollencs que podrem tastar l’estiu del centenari. AU

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.