Cap a poètiques de gènere. Dones artistes a Espanya 1804-1939

DEL DIJOUS 30/6 DIUMENGE 18/9
MUSEU BB.AA. Sant Pius V, 9

Qui van ser les artistes importants de finals del segle passat a Espanya? On estan els arrels que ajuden a entendre el present de l’art espanyol? Són algunes de les preguntes que vol resoldre la mostra Cap a poètiques de gènere. Dones artistes a Espanya 1804-1939 filada amb artistes espanyoles i estrangeres que visqueren a Espanya l’obra de les quals ajudà a modernitzar el panorama espanyol. Més de cent obres procedents de col·leccions particulars i quaranta institucions espanyoles, entre elles, el Reina Sofia, el Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Tot comença al 1804, any en què Francisco de Goya retratà a María Tomasa Palafox, marquesa de Villafranca i una de les primeres pintores aficionades espanyoles que va aconseguir ingressar en la Real Academia de BB.AA. de San Fernando. D’ençà fins a la Guerra Civil aquestes artistes lluitaren per conquerir un estatus que se’ls havia negat fins aleshores produint obra d’una gran qualitat que qüestiona hui el relat hegemònic de la història de l’art. L’altra exposició temporal que podeu visitar al Museu de Belles Arts fins al setembre és Disseny, seda i flors sobre l’ús de flors aplicades a teixits a partir de la col·lecció del museu. AU

También te puede interesar…

HALT! Imatges que pensen

FINS EL DIUMENGE 12/1
HALT! vol dir “alto” en alemany i apel·la a la necessitat de fer front a posicionaments de l’extrema dreta com el que posa en qüestió la Xoà.

El compromiso fotográfico

HASTA EL DOMINGO 8/12
Robert Capa, Man Ray, Josep Renau, Andy Warhol, Dora Maar o Henri Cartier-Bresson en una muestra de fotografías con compromiso social.

World Press Photo 2024

DEL VIERNES 18/10 AL DOMINGO 10/11
El genocidio en Gaza protagoniza la foto ganadora del concurso de fotoperiodismo más importante del mundo.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.