Cargando Eventos
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

XXI Etnomusic: El nido

1 junio a las 22:30 CEST

Gratuito

Detalles

Fecha:
1 junio
Hora:
22:30 CEST
Precio:
Gratuito
Categoría del Evento:

Local

L’Etno
Corona, 36
Valencia, Valencia 46003 España
+ Google Map

Les cançons d’El Nido partixen dels sons tradicionals de Castella, com a recerca d’orientació i identitat en un present cada vegada més accelerat i convuls. Un treball lluminós, delicat, original, amb records de camp i d’herba, que difumina les fronteres entre gèneres. Refugios a cielo abierto l’han produït Diego Galán (Fetén Fetén), Jorge Drexler i Fito i Fitipaldis, i reflectix un univers en el qual sonen jotes, ajechaos, balls de rogle, llandes de pebre roig i paelles per a parlar-nos d’interessos plenament contemporanis. Les col·laboracions són un bon reflex d’esta trobada entre la modernitat i la tradició en un disc: David Ruiz, cantant de La M.O.D.A., Ari Rubio, del duo TéCanela, i Orégano, pilar de la música tradicional castellana. Segons la crítica, Refugios a cielo abierto «ho té tot per a figurar entre les coses més belles –i inesperades– que han succeït a la música d’arrel i a la música popular al llarg d’esta temporada» (Fernando Neira en Hoy por hoy, Cadena SER). El treball ha comptat amb la ratificació de mitjans especialitzats com MondoSonoro o Jenesaispop, i ha sonat, a més, en les emissores més importants del país com la Cadena SER o Ràdio 3. El disc es va presentar a Madrid i s’ha pogut gaudir en xicotets pobles i en festivals internacionals, com el Womad de Cáceres i el Womad de Las Palmas de Gran Canària.

Amb mirada de dona

Al llarg de 20 anys, Etnomusic s’ha convertit en un projecte marca L’ETNO que ha gaudit d’una certa autonomia que li ha permés configurar la seua oferta amb criteris musicals, territorials i, per descomptat, artístics, sempre carregats de curiositat i noves perspectives. La creació de Perifèric dins del festival, concerts per a públic familiar i Etnomusic als Pobles, en són una prova. Després d’estos anys i de l’acceptació per part del públic, podem afirmar que la fórmula ha tingut bona acollida. Durant estos anys, un dels reptes de L’ETNO ha sigut mantindre una relació estreta entre allò que s’exhibix en el festival i les exposicions que cada any programa el museu. Un repte no sempre assolit, ja que sovint l’oferta musical del moment no sempre coincidix amb els terminis i els temes tractats en la seua línia expositiva. Enguany ens posem com a fita canviar esta situació per tal de relacionar, tant com es puga, l’oferta temàtica de les exposicions i l’oferta del festival. D’esta manera es pot entendre millor la proposta de 2024. «Amb mirada de dona», Etnomusic es presenta al públic valencià amb una programació bàsicament femenina per tal de vincular el festival amb l’exposició «Fadrines», una de les exposicions més importants que L’ETNO programarà en 2024. L’exposició ens parla de dones que no es van casar quan calia: fadrines que, per voluntat, subvertiren la norma de casar-se i tindre fills. Prenent este fil conductor, Etnomusic presenta un programa compost bàsicament per dones que, des de diverses perspectives, ens mostren la seua manera de relacionar-se, intimar, estimar, treballar i, per descomptat, crear.

Recollida d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (de 10.00 a 20.00 hores) o a través del web: www.letno.es.¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.