Cargando Eventos

Fecha

8 junio 2024

HORA

22:30

PRECIO

Free

XXI Etnomusic: Carola Ortiz

Carola Ortiz, formada en clarinet clàssic i de jazz a l’Esmuc, treballa en projectes musicals en què es mesclen la improvisació dels clubs de jazz, la disciplina de la música clàssica i la força rítmica i melòdica de les seues arrels ibèriques. Amb tres àlbums al mercat, ha format part del grup Coetus i ha compartit escenari amb artistes com Xabier Díaz, Eliseo Parra, Rocío Márquez, Raül Refree, Raúl Rodríguez, Rosalía o Silvia Pérez Cruz. Cantareras eren les dones que omplien els cànters d’aigua a les fonts i al riu. Cantant, les dones expressaven els seus mals i penúries, i deien coses que no gosaven dir públicament. El projecte engloba un recull de cançons i romanços extrets de la tradició oral femenina de la península Ibèrica on es parla dels moments importants del cicle vital (el festeig, el casament, la maternitat o la mort), revisitats amb una mirada contemporània i sonoritats del folk, la música medieval, el jazz i l’electrònica. Amb objectes quotidians i estris de cuina com ara culleres, plats, botelles de licor, paelles, didals, morters i la veu, l’espectacle enllaça les diferents cançons i les històries que conten, i passa per moments molt diferents amb l’ajuda del disseny de llums i els elements escènics i coreogràfics, cosa que crea un espectacle molt dinàmic i magnètic per al públic.

Amb mirada de dona

Al llarg de 20 anys, Etnomusic s’ha convertit en un projecte marca L’ETNO que ha gaudit d’una certa autonomia que li ha permés configurar la seua oferta amb criteris musicals, territorials i, per descomptat, artístics, sempre carregats de curiositat i noves perspectives. La creació de Perifèric dins del festival, concerts per a públic familiar i Etnomusic als Pobles, en són una prova. Després d’estos anys i de l’acceptació per part del públic, podem afirmar que la fórmula ha tingut bona acollida. Durant estos anys, un dels reptes de L’ETNO ha sigut mantindre una relació estreta entre allò que s’exhibix en el festival i les exposicions que cada any programa el museu. Un repte no sempre assolit, ja que sovint l’oferta musical del moment no sempre coincidix amb els terminis i els temes tractats en la seua línia expositiva. Enguany ens posem com a fita canviar esta situació per tal de relacionar, tant com es puga, l’oferta temàtica de les exposicions i l’oferta del festival. D’esta manera es pot entendre millor la proposta de 2024. «Amb mirada de dona», Etnomusic es presenta al públic valencià amb una programació bàsicament femenina per tal de vincular el festival amb l’exposició «Fadrines», una de les exposicions més importants que L’ETNO programarà en 2024. L’exposició ens parla de dones que no es van casar quan calia: fadrines que, per voluntat, subvertiren la norma de casar-se i tindre fills. Prenent este fil conductor, Etnomusic presenta un programa compost bàsicament per dones que, des de diverses perspectives, ens mostren la seua manera de relacionar-se, intimar, estimar, treballar i, per descomptat, crear.

Recollida d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (de 10.00 a 20.00 hores) o a través del web: www.letno.es.

LOCALIZACIÓN

L’Etno

Corona, 36
Valencia, Valencia 46003 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.