Cargando Eventos

Fecha

30 May 2024

HORA

20:15

PRECIO

Gratuito

XXI Etnomusic: AMORES Grup de Percussió

El 1989, Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador Chapi van formar Amores Grup de Percussió, projecte que pren el nom de l’obra homònima del compositor John Cage. El seu treball s’ha centrat en la difusió i la divulgació de la música per a percussió a Espanya i han estrenat un gran nombre d’obres dedicades a esta mena d’instruments. Amores Grup de Percussió ha actuat en els festivals internacionals de percussió i música contemporània, i ha rebut nombrosos elogis de la crítica especialitzada. El grup ha fet diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques, i ha rebut diversos guardons com el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (2001 i 2003), el Premi Carles Santos de la Música Valenciana (2018) o el Premi Bankia al Talent Musical Valencià en la categoria de formació musical valenciana de caràcter professional. Ubuntu és un espectacle per a tot el públic que significa ‘humanitat’: «Érem perquè nosaltres som». És una idea que ens explica que adquirim humanitat a través dels altres, que som mentre les altres persones també són. Esta idea es trasllada a l’escenari, en un concert que unix ritmes ancestrals d’origen africà i minimalisme, en el qual la música del grup Amores i el músic senegalés Asso Mbaye es combina amb la dansa tradicional senegalesa de la ballarina polifacètica Elisabeth Mendy.

Amores Grup de Percussió: Jesús Salvador Chapi
Pau Ballester
Ángel García

Asso Mbaye i Elisabeth Mendy (dansa)

Amb mirada de dona

Al llarg de 20 anys, Etnomusic s’ha convertit en un projecte marca L’ETNO que ha gaudit d’una certa autonomia que li ha permés configurar la seua oferta amb criteris musicals, territorials i, per descomptat, artístics, sempre carregats de curiositat i noves perspectives. La creació de Perifèric dins del festival, concerts per a públic familiar i Etnomusic als Pobles, en són una prova. Després d’estos anys i de l’acceptació per part del públic, podem afirmar que la fórmula ha tingut bona acollida. Durant estos anys, un dels reptes de L’ETNO ha sigut mantindre una relació estreta entre allò que s’exhibix en el festival i les exposicions que cada any programa el museu. Un repte no sempre assolit, ja que sovint l’oferta musical del moment no sempre coincidix amb els terminis i els temes tractats en la seua línia expositiva. Enguany ens posem com a fita canviar esta situació per tal de relacionar, tant com es puga, l’oferta temàtica de les exposicions i l’oferta del festival. D’esta manera es pot entendre millor la proposta de 2024. «Amb mirada de dona», Etnomusic es presenta al públic valencià amb una programació bàsicament femenina per tal de vincular el festival amb l’exposició «Fadrines», una de les exposicions més importants que L’ETNO programarà en 2024. L’exposició ens parla de dones que no es van casar quan calia: fadrines que, per voluntat, subvertiren la norma de casar-se i tindre fills. Prenent este fil conductor, Etnomusic presenta un programa compost bàsicament per dones que, des de diverses perspectives, ens mostren la seua manera de relacionar-se, intimar, estimar, treballar i, per descomptat, crear.

Recollida d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (de 10.00 a 20.00 hores) o a través del web: www.letno.es.

LOCALIZACIÓN

L’Etno

Corona, 36
Valencia, Valencia 46003 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.