Cargando Eventos

Fecha

21 September 2024

HORA

20:15

PRECIO

Gratuito

XXI Etnomusic: Alba Carmona & Jesús Guerrero

Com a estudiosa de la música d’arrel, Alba Carmona s’ha mogut durant anys entre els sons de les diferents músiques populars i la música moderna. Amb formació en flamenc per l’Esmuc i amb el Grau Superior de Música com a intèrpret de cant flamenc, la cantant catalana ha pujat a una infinitat d’escenaris de tot el món i ha gravat discos amb artistes amb els quals no ha parat d’aprendre i compartir, com Perico Sambeat, Carlos Saura, Chano Domínguez, Mauricio Sotelo o Miguel Poveda. Després del seu pas per la formació Las Migas, el 2018 va decidir fer un salt com a intèrpret en solitari i, a finals d’este mateix any, va publicar el seu primer disc com a solista, que inclou temes que ha compost la mateixa cantant. En este format íntim, Alba forma un duo amb el guitarrista Jesús Guerrero, una de les figures més importants de la guitarra flamenca actual i acompanyant habitual d’artistes com Miguel Poveda, Niña Pastori o Carmen Linares. Les sonoritats més crues de la veu i la guitarra flamenca juguen amb la delicadesa i el virtuosisme a l’hora d’interpretar un repertori variat que combina cants tradicionals del flamenc amb temes propis i versions de Chavela Vargas, Lluís Llach, Carlos Cano i Leonard Cohen, entre d’altres.

Amb mirada de dona

Al llarg de 20 anys, Etnomusic s’ha convertit en un projecte marca L’ETNO que ha gaudit d’una certa autonomia que li ha permés configurar la seua oferta amb criteris musicals, territorials i, per descomptat, artístics, sempre carregats de curiositat i noves perspectives. La creació de Perifèric dins del festival, concerts per a públic familiar i Etnomusic als Pobles, en són una prova. Després d’estos anys i de l’acceptació per part del públic, podem afirmar que la fórmula ha tingut bona acollida. Durant estos anys, un dels reptes de L’ETNO ha sigut mantindre una relació estreta entre allò que s’exhibix en el festival i les exposicions que cada any programa el museu. Un repte no sempre assolit, ja que sovint l’oferta musical del moment no sempre coincidix amb els terminis i els temes tractats en la seua línia expositiva. Enguany ens posem com a fita canviar esta situació per tal de relacionar, tant com es puga, l’oferta temàtica de les exposicions i l’oferta del festival. D’esta manera es pot entendre millor la proposta de 2024. «Amb mirada de dona», Etnomusic es presenta al públic valencià amb una programació bàsicament femenina per tal de vincular el festival amb l’exposició «Fadrines», una de les exposicions més importants que L’ETNO programarà en 2024. L’exposició ens parla de dones que no es van casar quan calia: fadrines que, per voluntat, subvertiren la norma de casar-se i tindre fills. Prenent este fil conductor, Etnomusic presenta un programa compost bàsicament per dones que, des de diverses perspectives, ens mostren la seua manera de relacionar-se, intimar, estimar, treballar i, per descomptat, crear.

Recollida d’entrades a partir del dimarts anterior a cada concert (màxim dos entrades per persona) en el vestíbul de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (de 10.00 a 20.00 hores) o a través del web: www.letno.es.

LOCALIZACIÓN

L’Etno

Corona, 36
Valencia, Valencia 46003 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.