Cargando Eventos

Fecha

23 October 2024

HORA

17:00

PRECIO

Gratuito

X Festival de Cinema Ciutadà Compromès

La desena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromès (FCCC) que organitza ACICOM torna a celebrar-se a València entre el 21 d’octubre i l’11 de novembre amb una ambiciosa programació que inclou 90 audiovisuals projectats en 40 espais. Gràcies al compromís d’ACICOM durant una dècada, el festival s’ha consolidat com un espai de trobada per a cineastes, activistes i públic en general, fomentant el diàleg i la creació de xarxes. La programació d’aquesta desena edició destaca pel seu ampli ventall temàtic, amb produccions que competeixen en categories com ciutadania, drets humans i cultura de la pau, emergència climàtica, igualtat i diversitat, memòria històrica, valors democràtics i bon govern. Cada categoria comptarà amb un premi lliurat per un jurat de luxe format per nou professionals del sector cinematogràfic, amb reconegudes trajectòries.

<Enguany, el FCCC es desplega per tota la Comunitat Valenciana, amb projeccions en ciutats com València, Alacant, Villena, Alcoi, Ontinyent, Ondara, Albal, Llíria, Aras de los Olmos, Alboraia, Port de Sagunt, La Vall d’Uixó, Castelló de la Plana i altres localitats. Espais com el Centre de Cultura Contemporània OCTUBRE, MuVIM, Ca Revolta, Espai Sankofa, el Teatre Municipal d’Aras de los Olmos, El Jardí Botànic de València, El Conservatori de València, o el Centre d’Idiomes de la Universitat de València acolliran sessions que no deixaran a ningú indiferent.  A més, el festival comptarà amb la presència de cineastes, activistes i experts que participaran en les presentacions dels audiovisuals i col·loquis posteriors a les projeccions, fomentant així el diàleg entre creadors i públic.

La inauguració del festival serà el 21 d’octubre a les 18:00 hores amb la projecció de “L’àvia i el foraster”, un emotiu film del director alacantí Sergi Miralles que es podrà veure a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. També es projectarà el curtmetratge “Carles Miralles, una vida de cine” per tal de retre un sentit homenatge a Carles Miralles, qui va faltar aquest estiu i va ser soci d’ACICOM i president d’AVAPI. La cloenda del festival se celebrarà al MUVIM, l’11 de novembre, amb la gala de lliurament de premis. La cerimònia promet ser un gran esdeveniment per celebrar la contribució del cinema a la construcció d’una societat més justa i igualitària.

+programación

LOCALIZACIÓN

Varios espacios

Valencia, Valencia España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.