Cargando Eventos

Fecha

25 April 2024 hasta el 3 November 2024

HORA

08:00 hasta el 17:00

PRECIO

Gratuito

Memòria d’un jardí

El Botànic inaugura una nova exposició i des del 25 d’abril fins al 3 de novembre l’Estufa Freda albergarà un projecte expositiu comissariat per Jose Maria Azkárraga, a través de la qual podreu fer un recorregut visual per la història del Botànic. Més d’un centenar de fotografies, pintures, gravats, dibuixos, plànols i altres documents, tots ells amb una gran força gràfica, ens transportaran al Botànic dels segles XIX i XX.
A l’exposició també es mostraran documents escrits que, per la seua antiguitat, cal·ligrafia o tipografia, presenten característiques d’interès visual. A més s’exhibirà un audiovisual que recull l’evolució de l’entorn urbà del Jardí a través de la cartografia històrica i es projectarà una col·lecció de fotografies fetes per visitants al llarg de la segona meitat del segle XX.
L’objectiu principal d’aquesta exposició, segons ha destacat el comissari José Maria Azkárraga, ha estat omplir les llacunes visuals sobre la història del Jardí Botànic i donar llum a alguns episodis oblidats d’aquest espai, així com explorar la seva evolució al llarg del temps. Al seu torn Azkárraga ha explicat que aquest projecte expositiu esdevindrà una vertadera ‘Finestra al Passat’, un acte de descobriment que transformarà la nostra percepció i ens permetrà veure més enllà de la superfície per apreciar la riquesa de la història que s’amaga en cada racó del Jardí.
Per la seua banda Jaime Güemes, director del Jardí Botànic destaca les sorpreses que ens emportarem si ens adentrem en l’exposició. I es que descobrirem un Botànic molt diferent a l’actual, molt més salvatge i desordenat, amb menys gent, un Jardí que encara no està envoltat de construccions.
Més endavant es presentarà el catàleg de l’exposició en l’elaboració del qual han participat Jaime Güemes, José Mª Azkárraga Testor, Cristina Sendra Mocholí, Jesús I.Catalá-Gorgues, Raquel Giménez Ibáñez, Francisco Javier Cortina Maruenda, Ana Mira Vidal i Tana Capó Moreno.
Volem, a més, expressar el nostre sincer agraiment a la Reial Societat Econòmica d’Amics del País de València per fer possible La Història gràfica del Botànic i reconèixer la implicació de l’EASD-València (Escola Superior d’Art i disseny) que desde l’inicia del projecte i sota la supervisió de Tana Capó va realitzar un treball de aula per a concebre el disseny expositiu de la mostra. Un suport fonamental que ha enriquit el projecte.
Us convidem a descobrir aquesta interessant exposició per conèixer el passat del Botànic, el seu context històric i la seva fascinant evolució. No us perdeu aquesta oportunitat única de viatjar en el temps i veure el Botànic com mai l’havíeu vist.

LOCALIZACIÓN

Jardí Botànic

Quart, 80
Valencia, Valencia 46008 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.