FIDO
Cargando Eventos
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

Cicle Estellés: La posteritat de V. Andrés Estellés en el context europeu

10 diciembre a las 19:00 CET

Gratuito

Detalles

Fecha:
10 diciembre
Hora:
19:00 CET
Precio:
Gratuito
Categoría del Evento:

Local

La Nau
Universitat, 2
Valencia, Valencia 46002 España
+ Google Map

La Universitat de València, amb motiu del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, organitza un cicle internacional de conferències per a reivindicar la dimensió internacional del poeta de Burjassot, un dels principals renovadors de la poesia contemporània en valencià. El cicle s’inscriu en el marc d’activitats de l’Escola  Europea de Pensament  Lluís Vives de la Universitat de València.

El cicle sobre aquest poeta, que va ser nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València el 1993, arrancarà el dilluns 22 d’abril amb Enric Bou, de la Università Ca’ Foscari Venezia, amb la conferència ‘Les veus de Vicent Andrés Estellés: naufragi i meravelles’. Posteriorment, el 13 de maig, Maria Àngels Francés, de la Universitat d’Alacant, impartirà la ponència ‘Ressonàncies dialògiques en L’hotel París’.

El 3 de juny se celebrarà la xarrada ‘Nord enllà! La dimensió septentrional de Vicent  Andrés Estellés’, a càrrec de Dominic Keown, de la Fitzwilliam College Cambridge. Després del recés pel període estival i la temporada d’exàmens, el cicle es reprendrà amb el nou curs, en concret,  el 15 d’octubre, amb Veronica Orazi, de la Università degli Studi di Torino, que impartirà la conferència ‘La projecció internacional d’Estellés: el poeta a l’aula’.

A continuació Cèlia Nadal Pascual, de la Università per a Stranieri di Siena, presentarà ‘El feixisme com a trauma col·lectiu: V. Andrés Estellés i la tradició europea’ el dia 18 de novembre. Finalment el cicle es clausurarà el 10 de desembre amb la conferència ‘La posteritat de V. Andrés Estellés en el context europeu’, a càrrec de Simona Skrabec, de la Universitat Autònoma de Barcelona.¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.