Cargando Eventos

Fecha

24 October 2024

HORA

19:00

PRECIO

Gratuito

Aula de Narratives UV: Martí Domínguez

L’Aula de Narratives de la Universitat de València comença la seua programació d’enguany amb una tertúlia literària sobre l’última novel·la de l’escriptor i periodista valencià Paco Cerdà (Genovés, 1985): Presentes(Alfaguara, 2024), que tindrà lloc el dimarts 17 de setembre a l’Aula Magna del Centre Cultural de la Nau, a les 19 hores. Hi participaran, a més de l’autor, Purificació Mascarell, escriptora i professora de Teoria de la Literatura, Literatura Comparada i Estudis Culturals de la UV, i la catedràtica Cristina García Pascual, responsable de l’Aula de Narratives de la UV.

El Centre Cultural de la Nau es converteix en l’escenari elegit per a la presentació oficial a València d’una de les obres més esperades de la temporada. Presentes, a través d’onze dies clau de 1939, narra l’auge de la megalomania feixista a Espanya i contraposa aquesta amb les petites vides dels qui somiaren i defensaren els seus ideals pagant un alt preu amb la repressió. Amb aquest llibre Cerdà es consolida com un dels grans escriptors de la seua generació en el camp de la no ficció i entra en el prestigiós catàleg d’Alfaguara. L’obra aborda un dels episodis més significatius de la història contemporània d’Espanya que combina el rigor periodístic amb una prosa literària d’alt nivell. Com assenyala l’escriptora i periodista Elvira Lindo: “Con el pulso de un cronista, la precisión de un investigador y la destreza de un novelista, Paco Cerdá emprende una ambiciosa empresa: narrar la llegada de la Segunda República desde la perspectiva tanto de quienes la anhelaban como de quienes la temían. El resultado es una narración trepidante y apasionada.”

Programació de l’Aula de Narratives 2024
Després de la tertúlia amb Paco Cerdà, la programació de l’Aula de Narratives de la UV s’intensifica en octubre amb diferents activitats al Centre Cultural de la Nau. El dimecres dia 3, l’escriptora Elvira Lindo serà la protagonista de la tertúlia Univers Lindo. Vin-i-cinc anys d’una novel·lista, en la qual repassarà la seua carrera literària des d’El otro barrio fins a En la boca del lobo.

El 22 d’octubre, Màxim Huerta acompanyarà l’escriptor i periodista Juanjo Braulio per parlar sobre la seua novel·la En el nombre de Borgia, una obra d’intriga històrica sobre l’extraordinària vida i el cruel final de Cèsar Borgia.

El 24 d’octubre, Martí Domínguez, director de la revista Mètode, s’unirà a Maxime-Henri Rousseau, director de l’Institut Français de València, i a Adela Cortijo, directora del Servei Universitari de Cultura, en la tertúlia Continua vigent Voltaire en l’era de la intel·ligència artificial?

Finalment, el 30 d’octubre, el filòsof i assagista Javier Gomá i el periodista Pedro Vallín tancaran el mes amb la trobada Veritats penúltimes, com el llibre amb el qual aquests dos amics de professions diferents reflexionen sobre l’estat del món d’avui.

El 13 de novembre, a l’Aula Magna, en una conferència amb el títol Kafka i les ombres que s’apoderen d’Europa, el catedràtic de filosofia del dret Javier de Lucas analitzarà i revisarà algunes qüestions de la nostra actualitat a través de l’obra del genial escriptor txec.

El 26 de novembre, Sabina Blanca presentarà la seua novel·la familiar El celo, en el marc del cicle de dones creadores de la UV.

Finalment, el 12 de desembre, Raúl Quinto, guanyador del Premi Nacional de la Crítica, clausurarà la programació de l’Aula de Narratives de 2024 amb la presentació de la novel·la històrica Martinete del rey sombra, una exploració poètica i literària aclamada per la crítica.

LOCALIZACIÓN

La Nau

Universitat, 2
Valencia, Valencia 46002 España

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.