Projecte de recerca de la plataforma Diàleg Obert amb la Intermèdia com a mètode de procés creatiu, des de la performance art triem dues disciplines per dialogar: l’escriptura i la partitura sonora, així doncs, les sessions seran el resultat d’aquesta trobada entre l’acció i aquests altres codis.
L’acció dialoga en aquesta sessió amb les Gregueries de Ramon Gómez de la Serna i el repte que suposa entrar al llenguatge escrit des de la performance art. Aparentment aquests dos llenguatges estan allunyats: l’acció i l’escriptura, però la particularitat de les Gregueries és que estan formades a partir de la combinació de metàfora i humor i aquesta barreja ajuda a unir pensament i vida; aquest serà el nostre punt de partida perquè considerem que la metàfora està carregada de força sensible i experiencial lligada a l’art d’acció.
Ramón Gómez de la Serna va ser un prolífic escriptor i periodista avantguardista espanyol, generalment adscrit a la generació de 1914 o Noucentisme, i impulsor del gènere literari conegut com Gregueries. A més dels escrits i pràctiques radiofòniques de Ramon Gómez de la Serna, trobem altres antecedents a la seva literatura que anticipa conceptes i manifestacions de l’art sonor, tot i que no era ni músic ni artista plàstic. La seva feina com a escriptor, la seva vida i la seva obra suposen una ruptura contra les convencions.
Les Gregueries són textos breus semblants a aforismes que generalment consten d’una sola pregària de dues línies o més, i que expressen pensaments filosòfics, humorístics, pragmàtics, lírics, o de qualsevol altra índole. Una sentència enginyosa i, en general, breu que sorgeix d’un xoc casual entre el pensament i la realitat: quan recollim el guant caigut, donem la mà a la mort.