XVII Escenia

C.C. FOIOS. Pl. Espanya, s/n 

El festival de teatre Escenia de Foios, que és també un concurs, li ret homenatge enguany al lligam d’unió que va existir entre Federico García Lorca i la seua actriu fetitxe, Margarida Xirgú. Inaugurarà l’escenari de la Casa de Cultura Amfitrionatge [3], una peça construïda a base de titelles, objectes, ombres i poesia que donarà pas a Eso tiene que ser mujer [3] de l’escola de teatre de Foios, al voltant dels personatges femenins de Lorca, sempre forts i rebels. Va com va [4] homenatja la cultura del poble valencià, Re Cordis [5] aborda el record, no com un acte de malenconia, sinó de coneixement; Mombasa i el despertar [10] tracta d’una dona que es desperta a l’hospital sense recordar què ha passat els últims vint anys; Benditas, todo viene del cielo [11] es centra en la conversació entre dues pastores sobre allò humà i allò diví; i Tourmalet [12] de Groc Teatre —estrenada en Russafa Escènica— construeix el seu relat a partir d’una costera convertida en llegenda a colp de pedal. A més, el divendres 5/7 tindrem jazz en la terrassa de la Casa de Cultura amb Barret Jazz Ensemble i tancarà la programació, fora de concurs, la meravellosa Mulïer [13] de Maduixa Teatre. AU  

También te puede interesar…

Afanador

DEL DIJOUS 27 AL DIUMENGE  30/6
Afanador s’inspira en l’imaginari de Ruven Afanador, un fotògraf colombià que es va enamorar d’Andalusia i del flamenc.

Família normal

DISSABTE 22/6, 20H. 10€
Els dubtes de dos germanes sobre si vendre o no la seua casa de tota la vida a una gran multinacional especuladora.

Mírala cara a cara

DEL JUEVES 13 AL DOMINGO 23/6
Partiendo del interés que les despierta la sevillana como manifestación folclórica popular y lúdica, Colectivo Sin Par propone un acercamiento a la danza contemporánea.

La odisea de aquellas vidas

DEL JUEVES 6 AL DOMINGO 16/6
Centrándose en los desesperados caminos que los migrantes emprenden en busca de una vida mejor, esta obra pone el foco en la trágica travesía del desierto de Túnez.

Valparaíso

DEL JUEVES 6 AL DOMINGO 9/6
El conflicto que conllevan las posiciones enfrentadas en la sociedad y en los individuos en cuanto se establecen relaciones e interdependencias.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.