Márta Mészáros

DEL DIJOUS 5/1 AL DISSABTE 25/2
LA FILMOTECA. Pl. Ajuntament, 17

La Filmoteca de València comença un cicle dedicat a la realitzadora húngara Márta Mészáros. Contemporània de Věra Chytilová o Agnès Varda, Mészáros estudia cine en la Universitat de Moscou amb grans mestres com Alexander Dovzhenko o Vsevolod Pudovkin, compartint aula amb directors de la talla d’Aleksandr Sokúrov o Andrei Tarkovsky. El cicle aspira a restituir el reconeixement d’una directora que guanyaria els màxims guardons en els festivals més prestigiosos del món: Os d’Or a Berlín, Premi de la crítica a Cannes i Concha de Plata a Sant Sebastià. Dos raons atribueixen els programadors a aquesta omissió: el desinterés d’Occident pel cine d’Europa de l’Est i els obstacles imposats pel comunisme. L’obra de Márta Mészáros destaca com a retratista del seu temps, la seua preocupació per la influència d’allò real en la ficció i el rostre humà. Així, ens mostra el món fabril en La xica [5 i 14/1], el paper de la dona en la pagesia en Vínculos [10 i 15/1], la cultura urbana de la generació beat en No lloréis, preciosas [11 i 13/1] i les relacions de parella i de classe en Desaparición [26/1], quarta pel·lícula d’aquest cicle. G.LEÓN

También te puede interesar…

Kind of kindness

VIERNES 28/6
Tras el éxito de Pobres criaturas ya tenemos aquí el siguiente trabajo del griego Yorgos Lanthimos.

Del revés 2

MIÉRCOLES 19/6
Riley ha llegado al instituto, es la nueva de la clase y tiene que adaptarse a sus nuevas emociones.

39 Cinema Jove

DEL JUEVES 20 AL SÁBADO 29/6
Verano, se huelen las vacaciones y València se convierte en la verdadera capital del cine con la inauguración de una nueva edición de Cinema Jove.

El cielo rojo

VIERNES 14/6
Ha tardado más de un año en llegar a salas comerciales el último trabajo del director alemán Christian Petzold (Ondina).

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.