Tot explota

Tot explota conté els dos ingredients bàsics de les creacions de Carla Chillida: teatre físic i actitud contestatària, que en aquest cas balla al ritme de cançó protesta. L’obra barreja la teoria marxista, pontificada per Karl Marx en persona, amb la realitat diària de la classe treballadora i els seus punts de vista, en absolut idealitzades. És racista, és masclista, és consumista, ha perdut la consciència de classe i vol ser emprenedora, tot i que Marx avisa des d’un principi: “tota la història de la humanitat és la història de la lluita de classes”. Si entenem que els desnonaments i els sous precaris són formes de violència, potser la violència és l’única via possible que se li ofereix a la classe treballadora per combatre les desigualtats. El repte de Chillida ha sigut aconseguir una obra de teatre entretinguda i amb ritme introduint densos conceptes d’El Capital com els de “mitjans de producció”, “força de treball” i “plusvàlua” per explicar la gran mentida de la construcció de la riquesa que ens han fet engolir uns capitalistes que no tenen pàtria, tot i ser els que més la esmenten. La conclusió a la que arriba Marx és senzilla però molt reveladora: el capitalistes necessiten als treballadors però… necessiten els treballadors als capitalistes? S.M.

También te puede interesar…

XII Valencirc

DEL DIVENDRES 27/9 AL DIUMENGE 13/10
Cinquanta espectacles i actuacions paral·leles de circ, la majoria gratuïtes i a l’aire lliure!

La madre

VIERNES 27 Y SÁBADO 28/9
Estamos ante una obra mayúscula cuyo personaje central protagonizado por Aitana Sánchez-Gijón se mueve entre la coherencia y el desvarío.

Vania x Vania

DEL VIERNES 27 AL DOMINGO 29/9
Dos versiones nuevas y originales que se representarán, con estilos completamente distintos pero con los mismos actores.

Damas malditas

DEL JUEVES 26/9 AL DOMINGO 6/10
Una recreación histórica que bucea en el pasado rescatando personajes históricos como Madame Bovary, Anna Karenina y La Regenta.

#20alTEM

DISSABTE 21 I DIUMENGE 22/9
Els dies 21 i 22 de setembre han preparat un sarao amb teatre, música, poesia escènica, il·lustració i videomaping per a celebrar els vint ays del TEM.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.