Xerrades de postí

xats-conversacionesunicas.com
escoladepensamentlluisvives.com
lasnaves.com
caixaforum.org

Les xerrades són l’ànec lleig de la cultura, ni semblen cools, ni es serveix alcohol en elles, però et duen a conèixer a autors i artistes admirats i a aprendre de primera mà sobre el tema en qüestió. Així que anem a fer un repàs d’algunes de les propostes que tenim a l’abast al novembre valencià perquè són, de fet, molt interessants. En primer lloc tenim un nou esdeveniment anomenat Estímulo, on ments com les del escriptor Juan Gómez Jurado o César Bona, un dels cinquanta millors mestres del món segons Global Teacher Prize, parlen de primera mà sobre com duen endavant els seus projectes tirant de disseny i creativitat. D’altra banda, en XATS, a Sant Miquel dels Reis, figures literàries i altres personalitats de la cultura ens fan gaudir i aprendre. Aquest mes venen Javier Olivares (il·lustrador de la novel·la gràfica Las Meninas) i Lorenzo Silva (escriptor de novel·la policíaca) a parlar de com la ficció pot ajudar-nos a entendre el passat [2]. Després està el cicle de conferències de l’Escola de Pensament Lluís Vives de La Nau, que al novembre ens porta el testimoniatge de dues jutgesses afganeses [7] i una xerrada dialogada sobre com desactivar la política de la por des del periodisme i la justícia [21]. Les Jornades Futur·lab de Las Naves projectaran el documental 2040, on descobrirem com podria ser el futur si simplement adoptàrem el millor que existeix hui dia, amb un col·loqui posterior sobre els temes que es tracten al film [17]. En Ca Revolta s’han programat un seguit d’encontres baix l’epígraf Debats de tardor que giraran al voltant del canvi climàtic, el feminisme, la corrupció al País Valencià, la defensa del territori i les desigualtats socials; i en CaixaForum hi ha en marxa un cicle anomenat Encontres amb… per on van passant destacats creadors de l’escena nacional com Lula Gómez [18], creadora de la sèrie web Eres una caca. Desembre serà el torn dels Pichiavo [23/12], dos artistes urbans que es conegueren grafitejant els carrers de València i ara recorren el món fent creacions. S.M.

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.