MIOR SEMPITERNO

Dels seus cognoms, Mi-llán Or-engo, i de la paraula sempitern, Fernando ha creat la seua marca, Mior Sempiterno. Molt perdurable, com el seu somriure al parlar de la nova vida que té des de fa dos anys, quan l’empresa familiar fundada per son pare, Lampistería Valenciana, va haver de tancar a causa de la crisi. Mentre els seus clients compraven llums a Àsia ell va continuar il·luminant als altres fent quelcom que sempre li havia agradat. Fernando xiquet jugava a posar-se pedretes de la platja en les monyiques i a fer-les polseres en la seua imaginació, i hui eixe son infantil s’ha fet realitat a través de les seues originals creacions. El seu senyal d’identitat és utilitzar les mateixes roques de les platjes que visita, una per polsera, a més d’altres peces semiprecioses de primera qualitat combinades amb materials naturals i un essencial fil conductor que li inspira diàriament: la mar. D’una afició va sorgir una professió i ara Fernando ha reciclat les màquines de la lampisteria per a tallar i perforar les seues pedres. I quasi per casualitat, o no, està feliç de compartir la seua artesania local amb els seus fidels clients, alguns fins i tot famosos, els quals porten amb orgull les peces fins a la Cotxinxina. Hui fa collars, polseres, xafapapers, dibuixos i mãlãs; demà, qui sap? Fernando està obert al sempitern canvi que és la vida mateixa. Ho trobaràs somrient en El Fabuloso Antique Market del Mercat de Tapineria la tercera setmana de cada mes o en el seu perfil d’Instagram, @miorsempiterno, penjant els seus dissenys. MARÍA DE QUESADA

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.