FIDO

De granotes gats i palmeres. Els orígens del Levante U.D.

FINS AL DIVENDRES 30/6
L’ETNO. Corona, 36

Veient la plaça de l’obelisc de Buenos Aires farcida amb dos milions d’ànimes embogides d’emoció pel triomf al Mundial de l’Argentina, ningú no gosa qüestionar que el futbol és un fenomen sociològic de primer ordre. A València també i tot va començar amb dos equips pioners anomenats Levante F.C. i Gimnástico F.C., fundats en 1909 en barris diferents i amb masses socials oposades ideològicament, que es fusionarien per a crear el Levante U.D. (els chotos encara trigarien deu anys en fundar el Valencia C.F.). La història és que tots dos equips acabarien fusionant-se en 1939 amb el nom del primer i els colors i l’apel·latiu “granota” dels segons, l’estadi del qual estava situat al llit del Túria. Tot açò s’explica en la mostra De granotes gats i palmeres amb què L’Etno vol donar a conèixer els fundadors dels dos equips, els camps on van jugar, les antigues samarretes, els títols conquerits, les conseqüències de la Guerra Civil (els clubs de la ciutat es van proclamar fidels a la República)… fins al primer ascens a Primera Divisió en la temporada 1962-63 i, ja al 1998, la seua aposta pionera pel futbol femení. S.M.

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.