Escénicas
Domingo 18/9 de 2016   11.00
Sueca
Sueca (Zona + Alla…)

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) és el festival dedicat específicament a exhibir espectacles de teatre de sala i de teatre de carrer en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l’espectacle i el més important canal comunicatiu amb el públic.

En cadascuna de les edicions anuals del festival s’han presentat pràcticament totes les possibilitats escèniques que el teatre gestual ofereix -en tota la seua amplitud artística i capacitat innovadora i també recuperant els diversos estils de la història del Mim. Des de revisions del teatre pantomímic grecollatí, la pantomima francesa del XVIII, commedia dell’arte, treballs de clowns,… fins a les propostes més innovadores, avantguardistes, originals i contemporànies de companyies de teatre nacionals i internacionals. Espectacles en què no es perceben els límits entre la dansa i el teatre, performances plasticoescèniques, propostes teatrals amb tècniques circenses, etc.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca ha sabut conjuminar la vessant d’exhibició per al gran públic amb un programa pedagògic interessant i formatiu, per açò es programen cursos i classes magistrals -dirigits als professionals de les arts escèniques- dels més prestigiosos mestres del gènere: Jacques Lecoq, Yves Lebreton, Jerry Snell, Andreizj Leparski, Joan Font, Eduardo Haro Tecglen, Carles Santos, Sergi López, Sonja Kehler, Antonio Fabra, Eugenio Barba, Jorge Picó, etc.

El MIM es converteix en un dels festivals gestuals més important de l’estat espanyol, i així ho constata l’assistència de més de 22.000 espectadors en cadascuna de les últimes edicions, la cobertura informativa massiva que li atorguen els mitjans escrits i audiovisuals, i la presència de companyies com per exemple La Fura Baus, Sèmola Teatre i Vol-Ras (Barcelona), Stalker Stilt Theatre (Austràlia), Dram-Bakus, Jo Bithûme i La Jacquerie (França), Yllana (Madrid), CVOCI-Mims Bojos de Praga (República Txeca), Jango Edwards i Avner Eisenberg (EUA) Pantakin da Venezia i Teatre Scientífico di Verona (Itàlia) i Xarxa Teatre, Visitants, Circ Gran Fele, Cia. Maduixa o El Pont Flotant, entre les més de quatre-centes companyies que han participat.

La Mostra Internacional de Mim se celebra la tercera setmana de setembre a Sueca i l’exhibició dels espectacles es realitza tant en espais tancats com en espais oberts, carrers i places de la ciutat. Cita esperada per a la ciutadania valenciana en general i la de Sueca en particular, el MIM suposa un gran impacte cultural per a la nostra comarca, sense oblidar l’impacte econòmic en l’hostaleria i comerços de la ciutat. En la seua especialitat, està considerat com un dels tres festivals de teatre gestual i corporal més importants d’Europa, juntament amb el festival MIMOS de Periguéux (França) i el London Mime Festival (Anglaterra). El festival, que des de fa 26 anys es realitza al llarg de la tercera setmana de setembre, està organitzat per l’Ajuntament de Sueca, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Fundació Bancaixa, i té també la col·laboració i el patrocini de diverses associacions i empreses. La gran afluència de públic manté el festival viu i obliga a mantenir el llistó alt replantejant cada any noves fórmules i reptes.

 

Sueca Zona + Alla…

Sueca
Sueca