Captura de pantalla 2018-06-13 a las 16.28.36
Música
Domingo 8/7 de 2018   20.00
Buñol
Buñol (Zona + Alla…)

Aquesta trobada cultural se celebrarà entre el dissabte, 30 de juny, i el dissabte, 21 de juliol, i servirà per a reforçar el compromís històric de Bunyol amb la música. Durant tres setmanes, aquesta localitat valenciana acollirà més de vint-i-cinc propostes que comprendran una gran varietat d’estils, des de la música barroca i clàssica, passant pel jazz i el folk, fins al pop i el rock. La Plaça d’Armes, el Passeig de Sant Lluís o el Pati de Venta Pilar, així com el Teatre Montecarlo, la Sala el Mercat i l’Auditori de Sant Lluís convertiran la ciutat en un gran reclam per als amants de la música.

Pop i rock per a tots els públics
L’uruguaià Jorge Drexler és una de les grans figures d’aquesta Biennal. El cantant actuarà a Bunyol el 20 de juliol dins de la gira de presentació del seu últim disc, Salvavidas de hielo. En aquest treball, el cantant ha indagat en les diverses formes de tocar una guitarra. Guanyador d’un Oscar en 2005, Drexler també recuperarà composicions de la seua extensa discografia. El 8 de juliol, la ciutat de la Foia viurà la Nit Sabinera. Aquest espectacle comptarà amb la presència de Pancho Varona i Antonio García de Diego, autors d’algunes de les cançons més conegudes de Joaquín Sabina. Ambdós estaran acompanyats per altres dos membres de la banda de l’artista d’Úbeda: Mara Barros i Paco Beneyto. A més, el públic podrà cantar els temes més cèlebres d’aquest singular intèrpret. D’altra banda, les formacions Aupa Quartet (6 de juliol) i Metales de Buñol (14 de juliol) reinterpretaran temes de tots els temps amb instrumentacions específiques (cordes i vents, respectivament). I Don Kuerales y Sus Modales faran un homenatge a Chicho Sánchez Ferlosio i a la cançó social (18 de juliol).

Jazz: Andrea Motis i David Pastor
El jazz serà un altre dels gèneres amb major pes en la programació de la XV Biennal de Bunyol. Així, la primera jornada del festival estarà protagonitzada per la cantant i trompetista Andrea Motis, que presentarà el seu debut en solitari, Emotional Dance. Editat pel prestigiós segell Impulse!, el repertori de l’àlbum està format per estàndards, versions de cançons tradicionals i del pop, així com temes propis. Motis actuarà amb el quartet de Joan Chamorro, el seu mentor artístic. A més, el trompetista David Pastor, una de las referències indiscutibles del jazz valencià i estatal, actuarà el 13 de juliol amb Gerald “Chipi” Chacón. Este trompetista forma part de l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar de Veneçuela i pertany al Quartet de Trompetes Veneçuela i al Venezuelan Brass Ensamble. Estaran acompanyats per una banda formada per grans músics internacionals.

Folk i ritmes del món
El públic que s’aprope als escenaris de la Biennal també podrà conèixer i ballar amb les melodies d’altres latituds. D’aquesta manera, la nit de l’1 de juliol estarà reservada als ritmes balcànics i de fusió dels valencians Ainda Não Street Band. El 12 de juliol, el grup Kontakte Percussió presentarà el seu espectacle Els dotze treballs d’Hèrcules, una obra basada en el mosaic del mateix títol trobat a Llíria en 1917. En aquest cas, faran servir instruments de percussió tradicionals i moderns. A més, comptaran amb la col·laboració de la cantant Mara Aranda i dels instrumentistes Jota Martínez i Eduard Navarro. A més, el dia 15, Entre Tangos oferirà la possibilitat de submergir-se en el ball argentí més típic, des de les seues expressions més tradicionals fins a les noves tendències.

Buñol Zona + Alla…

Buñol
46360 Buñol