Confèrencia-Debat
Miércoles 5/6 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La neurociència porta poc més de 100 anys tractant de desxifrar l’estructura i els processos interns encefàlics que fan que el nostre cervell siga capaç de generar autoconsciència, pensament simbòlic i llenguatge. Com sorgeix el «jo»? Quins mecanismes fan que la ment siga autoconscient a partir de l’activitat elèctrica i química de les neurones? Quin paper juga en aquest procés la interacció social i el desenvolupament del llenguatge? Al voltant d’aquestes qüestions, el neurocientífic Xurxo Mariño, professor de la Universitat de la Corunya, ofereix la conferència «En busca de la mente», que tindrà lloc el pròxim dimecres 5 de juny a les 19:00 hores a l’Aula Magna de La Nau. La conferència tanca el cicle «Els grans reptes de la ciència», organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la revista Mètode per a celebrar el número 100 de la publicació de divulgació de la Universitat de València.

Xurxo Mariño compagina la seua activitat com a docent i investigador al Departament de Fisioteràpia, Medicina i Ciències Biomèdiques de la Universitat de la Corunya amb la divulgació, una tasca que exerceix a través de les xarxes socials, actes i col·laboracions habituals amb mitjans de comunicació. En aquest sentit, Xurxo Mariño és un dels nous col·laboradors de Mètode, i a partir del número 101 comptarà amb una secció habitual titulada «Matèria obscura». Mariño és també autor de diversos llibres de divulgació científica i ficció; el seu llibre Neurociencia para Julia (Laetoli, 2012) és exemple del rigor amb el qual Mariño tracta de traslladar al públic en general el coneixement generat en el seu camp.
La conferència és d’entrada lliure amb aforament limitat. El cicle «Els grans reptes de la ciència» s’emmarca dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València. Pel cicle han passat especialistes en diferents camps de la ciència, com ara el canvi climàtic, la robòtica o la genètica. A més, dins de les activitats per a celebrar els 100 números de la revista, la Sala Oberta de La Nau acull fins al pròxim 15 de setembre l’exposició «Mètode: 100 números de ciència».

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia