Confèrencia-Debat
Martes 9/11 de 2021
Espai Joan Fuster
Sueca (Zona + Alla…)

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València, en el marc de la seua col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, dedica enguany l’estudi monogràfic al tema «Joan Fuster i el periodisme», en la XIII Jornada que periòdicament es consagra a l’anàlisi, la revisió i el debat entorn d’aspectes específics de l’obra fusteriana, de la seua personalitat i de les matèries que ocuparen en un moment o altre un àmbit i una funció centrals en les seues reflexions.

La jornada tindrà lloc en l’Espai Joan Fuster (Sueca, c/ Sant Josep, 8 i 10) el pròxim dimarts, 9 de novembre, de 9.30 a 19.00 h. L’obertura estarà a càrrec de l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez i del coordinador de la Càtedra Joan Fuster, Ferran Carbó.

El periodisme fou no sols la professió de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), sinó també una activitat principal en la seua producció escrita. Més de quatre mil articles foren publicats a diferents diaris i revistes, com Jornada, Levante, El Correo Catalán, La Vanguardia, Avui, El País, Serra d’Or, Destino, El Temps, Triunfo, Cuadernos para el diálogo, entre d’altres.

Les seues reflexions sobre diverses temàtiques es condensaren formalment en l’article d’opinió. En aquesta jornada, coordinada per Josep Lluís Gómez Mompart (Universitat de València), diversos especialistes s’encarregaran de presentar visions detallades sobre parcel·les ben significatives del tema establert.

Com explica el professor Ferran Carbó, “Joan Fuster fou, sens dubte, un cas modèlic d’escriptor vocacional, que va saber convertir en professió una profunda pulsió personal a comunicar-se per mitjà de l’escriptura. El resultat de la seua intensa dedicació foren desenes de llibres, centenars d’articles apareguts en diversos periòdics al llarg d’una trentena d’anys, un seguit d’anotacions diàries —només en part conservades—, milers de cartes i de fitxes de treball”.

Espai Joan Fuster Zona + Alla…

Sant Josep, 8 i 10
Sueca