Captura de pantalla 2021-09-01 a las 11.31.40
Cinema
Sábado 11/9 de 2021   21.30
Xàbia
Xàbia (Zona + Alla…)

Ha enlairat aquest cap de setmana una nova edició del RIURAU FILM FESTIVAL 2021, certamen de curtmetratges de la Marina Alta (Alacant) que enguany celebra el seu X Aniversari. Fins a l’11 de Setembre, comença amb la marató de rodatge i muntatge RIURAUEXPRESS a Jesús Pobre, omplint de cineastes, actors i càmeres durant aquests dies.

Les Projeccions es reparteixen envoltant al Montgó, muntanya emblemàtica de la comarca, de la següent manera: el Divendres 27 d’Agost en Gata de Gorgos, el 28 a La Xara, el 3 de setembre a Jesús Pobre, el 4 i 5 a Dénia i el 10 i 11 de Setembre a Xàbia / Xàbia.

També destacar les activitats organitzades pel festival com el Curset per a joves cineastes els dies 1 i 2 de setembre a Dénia; a la taula redona “Persones No Binàries al Cinema i Avui” el segueix “Cinema i Salut Mental” el dia 3 a Jesús Pobre; el dia 4 a Artístics de Dénia la VIII Trobada de Film de Dansa; i la Conferència el dia 9 sobre Llenguatge Audiovisual impartida per José Mª Fargues de Pablo al Museu Soler Blasco de Xàbia. (Consultar tota la programació al web)

Per acudir al festival, atenent el protocol Covid19, serà imprescindible la reserva d’entrades per internet, gratuïtes, a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Dades del festival. RRFF, organitzat per l’associació sense ànim de lucre Escola De Cinema Riurau (ECRR), dotat de 3.800 € en premis, ha rebut 450 curtmetratges en la seua desena edició, amb producció de gran qualitat de 29 països: Les Estats Units, Argentina, Perú, Bolívia , Colòmbia, Uruguai, Panamà, República Dominicana, Veneçuela, Mèxic, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Regne Unit, Andorra, França, Portugal, Suïssa, Itàlia, Xipre, Alemanya, Algèria, Turquia, Iran, Malàisia, Índia i una important participació d’Espanya.

Les seccions. Seran cinc les seccions per als 49 curtmetratges seleccionats: Film de Dansa, Ficció en Valencià-Català, Ficció Social -aquest any dedicat a Salut Mental-, la secció de Medi Ambient i el Mar, i la secció de Ficció General, que enguany integra les pel·lícules amb temàtica LGTBIQ +, acostant-se al Protocol de Hollywood de normalitzar la seva integració. Això no obstant, es manté el premi a la Millor Pel·lícula LGTBIQ+.

A més, altres tres seccions estan dedicades al concurs RiurauExpress, a Off Escola –secció creada l’any passat que acull els films d’antics alumnes i cineastes de l’escola— i finalment la projecció dels curts dels alumnes del passat curs.

Xàbia Zona + Alla…

Xàbia
Xàbia