agenda-urbana-fragments-h
Exposicions
Del jue 28/3 al vie 21/6 de 2019
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Unió de Periodistes Valencians, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana; la Diputació de València; el MuVIM; el director i comissari del projecte, Pablo Brezo; i el patrocini d’Aigües de València i Consum; presenta l’exposició “–Voldria que sempre fóra així– va dir ell. –Sempre és només un moment– va respondre ella.” de la fotògrafa valenciana Laura Silleras, guanyadora de la II Beca Fragments.

Amb aquesta mostra dona començament la programació del projecte cultural Fragments, que compta amb un ampli programa d’activitats que, com a novetat, buscarà implicar les famílies i als aficionats a la fotografia. L’exposició de Silleras, visitable en el vestíbul del museu des del dijous 28 de març fins al 21 de juny de 2019, retrata els carrers del Cabanyal i construeix una proposta que transcendeix l’aspecte visual.

El projecte ofereix una forma nova d’aproximar-nos a la realitat d’un barri que està enmig del debat públic i és fruit de tensions urbanístiques, polítiques i socials. Inspirant-se en una cita de La història interminable, de Michael Ende, la sèrie es proposa com un recorregut pel Cabanyal en el qual la idea del temps juga un paper fonamental.

El responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha exercit de mestre de cerimònies durant la roda de premsa de presentació d’aquesta nova edició del projecte. “La meua tasca en aquesta ocasió consisteix a posar en valor l’estreta col·laboració institucional que ha existit i agrair la confiança depositada en el MuVIM i en la Diputació per a continuar sent la casa del talent valencià”. “Un projecte, Fragments, molt lligat a aquest museu i que en aquesta nova etapa és una eina essencial per a descobrir i donar a conéixer a joves creadors, fotògrafs i fotògrafes que aposten per posar el seu focus a València i aportar una nova perspectiva sobre la nostra ciutat”, ha conclòs.

El cap d’exposicions del MuVIM, Amador Griñó, ha destacat per la seua part “el valor de la fotografia com a document de la realitat, malgrat que ja no es considere com a acta notarial de la realitat per la facilitat de la seua manipulació digital”. “La fotografia continua sent un referent visual i escòpic únic i, com ens recorda la famosa frase de John Berger, ‘la càmera no menteix ni tan sols quan és utilitzada per a citar una mentida’, per la qual cosa el treball de Laura Silleras és el document visual de la seua aproximació sentimental al Cabanyal”, ha completat.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia