Cinema
Jueves 18/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

Vivos
AI WEIWEI. Alemanya, Mèxic. 2020. V.O.S.CAST*. Color. 112′. DCP.
A Mèxic, al setembre de 2014, els estudiants d’un col·legi rural van ser atacats brutalment per les forces policials i uns assaltants emmascarats mentre viatjaven a la ciutat d’Iguala. Van morir assassinades sis persones, d’altres van quedar greument ferides i 43 estudiants van ser segrestats i mai més s’ha tornat a saber d’ells. Des de llavors, les famílies (en la seua majoria pertanyents a comunitats indígenes llauradores) viuen sense saber quin va ser el rol de l’Estat en els fets i continuen cridant “vius se’ls van emportar, vius els volem”.
> El dissident i artista xinés Ai Weiwei explora la corrupció sistèmica i acaba revelant informació sobre un encobriment massiu que protegeix a aquells que estan en el poder.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia