Confèrencia-Debat
Martes 29/1 de 2019   19.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Aquesta Taula Rodona vol reflexionar sobre el futur de Ciutat Vella, i que millor punt de partida que el llibre coordinat per Fernando Gaja i Díaz, ‘Un futuro para el pasado’.

Partir d’un diagnòstic a l’hora de planificar és un fet indiscutible, mirar cap a enrere per saber d’on venim és fonamental per poder plantejar un futur. Per tant, comprendre el passat i entendre el present són qüestions indissociables per poder projectar el futur de les nostres ciutats i per tant, dels nostres barris.

El llibre ‘Un futuro para el pasado’ és un diagnòstic sobre Ciutat Vella amb la intenció de fer balanç sobre les intervencions que en ella s’han dut a terme al llarg del temps i analitzar el punt en el qual en finalitzar aquest diagnòstic (2009).

Aquest diagnòstic reflexiona l’entorn urbà des de diferents àmbits, tant físics, com a humans, i manifesta la importància de transformar i construir ciutat posant al centre a les persones.

Prenent doncs aquest punt de partida, us convidem a reflexionar sobre el ‘PEP’, Pla Especial de Ciutat Vella, que ha estat redactat actualment amb una visió de present i està pendent d’aprovació.

Confrontar un diagnòstic que ha reflexionat sobre les diferents intervencions i les seves repercussions en Ciutat Vella amb la planificació actual que es presenta amb el PEP, és fonamental per poder analitzar si els objectius que es plantegen en aquesta nova planificació en qüestió de protecció, recuperació i revitalització del teixit social, posant com a objectiu primordial la recuperació residencial, són reals o necessiten un major esforç.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia