Altres
Martes 5/3 de 2019   18.00
CAC
Valencia (Quatre Carreres)
Entrada libre

En el marc del programa l’Indult del Foc, el conjunt d’activitats complementàries al voltant de l’Exposició del Ninot, esta vesprada comença el cicle de visites guiades, que oferirà a les persones visitants de la mostra la possibilitat de detindre’s i conéixer amb detall diferents mirades, aspectes i particularitats dels principals elements dels monuments fallers, els ninots.

Durant quatre jornades, personal tècnic municipal guiarà les persones visitants per l’Exposició del Ninot, en quatre convocatòries centrades cadascuna en un aspecte concret de la mostra: La representació de la infància, Els ninots de caricatura, Els ninots de retrat, i Les representacions femenines. El cicle comença hui amb la visita dedicada a la forma en què la imatgeria fallera reflectix el món infantil, i continuarà els dies 28 de febrer, i 5 i 7 de març. Totes les visites estan programades a les 18.00 hores.

Tal com explicaven l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, durant la inauguració de l’Exposició del Ninot, el programa l’Indult de Foc, que celebra la quarta edició, «constituix una agenda d’activitats per ajudar la difusió del patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants». La visita guiada de hui estarà dirigida per Judith Martínez Mayor i Adrián García Payá, tècnics del Museu Faller. La programació continuarà amb Enric Cuenca, gestor cultural de la Regidoria de Cultura Festiva (Els ninots de caricatura, 28 de febrer); i els ja esmentats Adrián García Payá, (Els ninots de retrat, 5 de març): i Judith Martínez Mayor, (Els ninots de representacions femenines, 7 de març).

L’exhibició dels ninots en condicions de dignitat a l’altura de l’activitat artística que recull s’ha traduït en un increment constant del nombre de visites d’acord també amb el procés d’homologació i promoció. L’any passat més de 120.000 persones van acudir a la cita festiva, amb especial intensitat durant les setmanes prèvies a la setmana fallera. El programa l’Indult del Foc oferix també un cicle cinematogràfic, Falles de Cel·luloide, que va començar ahir amb el lema ‘Els nous imaginaris de les Falles’.

Finalment, dijous que ve, 21 de febrer, s’ha programat una visita guiada per l’exposició dedicada als cartells de Falles, En peu de festa, pel Museu Faller, a càrrec d’Iván Esbrí, comissari de la mostra.

CAC Quatre Carreres

Professor López Piñero, 7
46013 Valencia