Confèrencia-Debat
Miércoles 27/3 de 2019   12.30
Facultat de Geografia i Història
Valencia (Universitats)
Entrada libre

En la taula participaran Alba Herrero i Natalia Castellanos (Col·lectiu Les Espigolaores) i Amparo Martí (del sindicat agrari la Unió), les quals, des de la seua tasca en l’Horta, explicaran el retorn de llauradores al camp, amb un esquema diferent. Si tradicionalment a les dones se’ls havia atribuït la responsabilitat d’alimentar i cuidar la família baix un esquema patriarcal, actualment s’ha produït un canvi amb l’arribada de dones titulars d’explotacions que es dediquen a un model de negoci orientat als nous hàbits de consum de les societats postindustrials. Es tracta de l’agricultura ecològica, la venda directa o els lliuraments a domicili, entre d’altres. En el debat també es tractarà si aquesta tendència pot arribar a fructificar a llarg termini a l’Horta de València.

En l’acte, a més, es presentarà la Càtedra l’Horta de València. Territori Metropolità per part del vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat, Jorge Hermosilla; i els codirectors, els professors Enric Guinot, d’Història Medieval i Joan Carles Membrado, de Geografia. L’audiovisual correrà a càrrec del Col·lectiu Les Espigolaores.

La Càtedra l’Horta de València ha estat creada recentment per l’Ajuntament de València com a càtedra institucional amb la finalitat de divulgar i difondre el coneixement sobre l’Horta en els més diversos aspectes, amb especial referència a les persones que l’habiten, el territori, el paisatge, els sistemes de regadiu i el patrimoni.

Facultat de Geografia i Història Universitats

Blasco Ibáñez, 28
46010 Valencia