Tallers
Sábado 10/11 de 2018   16.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
45€

DIES: 10 – 17 NOVEMBRE 2018
PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 8 OCTUBRE
PROFESOR: Jaume X. Soler, biòleg
SESSIONS I HORARI: dissabtes 10 i 17 de novembre, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h.
LLOC: Sala Cavanilles.
PREU: 45 €
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat l’enologia i viticultura.
NOTA: les persones assistents podran portar a classe,de manera opcional, aquells vins dels que estiguen interessats en saber més de les seues varietats.

DESCRIPCIÓ
Al Jardí Botànic ens agraden molt les arrels, sobretot si serveixen per alimentar el coneixement sobre les nostres plantes. I és per això que us proposem un curs per descobrir la riquesa de les vinyes i els vins que amaga el nostre territori.
Un passeig botànic, agronòmic i organolèptic per les varietats de vinya que es cultiven tradicionalment a les terres de la Comunitat Valenciana, i els vins que s’elaboren amb elles. Amb el biòleg Jaume X. Soler, expert en la temàtica, recorrerem les diferents comarques vitivinícoles del territori per parlar de raïms negres molt coneguts com la Boval, Monastrell, Giro, i d’altres no tan populars, però amb un futur prometedor com la Mandó i el Forcallat. Sense oblidar-nos dels diferents cultivars de varietats blanques tan conreades com la Moscatell, i d’altres quasi en perill d’extinció com la Merseguera, Planta Fina de Pedralba i Trapadell.
A més, tastarem una especial selecció de vins fets amb les varietats esmentades, per descobrir les seues característiques organolèptiques. Analitzarem vins consolidats però també innovadors, i així fer-nos una idea de les possibilitats vitivinícoles que tenen moltes zones del territori valencià. Una aproximació a la viticultura valenciana que va més enllà de la cata pròpiament dita, i que vol fer un reconeixement a la gran diversitat de vinyes i vins valencians.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia