83faace7-a757-46a4-a4f9-2ef5b06d5f0d
Música
Viernes 13/11 de 2020
Auditori de Castelló
Castelló (Zona + Alla…)

La Fira Valenciana de la Música segueix apostant per una oferta que combine projectes artístics consolidats i intèrprets emergents de diferents estils. Així mateix, l’organització ha treballat per configurar una programació paritària (més del 50% de les bandes tenen presència femenina) que aprope al públic treballs recents. Per últim, malgrat que les formacions valencianes són preponderants, també tenen cabuda projectes d’altres punts de l’Estat i internacionals gràcies als acords de la Fira amb cites semblants (la Fira Mediterrània de Manresa, l’organització Basque Music, el circuit OuTonalidades de Portugal, etc.).

La huitena edició del Trovam – Pro Weekend comptarà amb la presència del duet format per la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés. Amb un disc pendent de publicar, mostraran la seua fusió de tradició oral i modernitat. La mateixa línia d’investigació segueix Le Parody, qui unifica flamenc i electrònica. En la vessant més indie-pop, el saragossà Bigott posarà de llarg el seu nou disc, This Is All Wrong, mentre que la vocalista i pianista Meritxell Neddermann estrenarà In The Backyard Of The Castle, compendi de pop íntim amb traces d’electrònica i rhythm & blues. Anna Andreu (Sant Quirze del Vallés), Le Nais (Barcelona), Maria Jaume (Mallorca), Fizzy Soup (Conca), Escuchando Elefantes (La Corunya), Kings of the Beach (Vigo), Zetak (Arbizu) i els portuguesos Dois, Pois també passaran pels escenaris de la Fira.

A més, els assistents podran gaudir amb les noves cançons de més d’una quinzena de formacions valencianes. En primer lloc, cal destacar la presència de Ciudad Jara, banda de rock encapçalada per Pablo Sánchez (La Raíz) que va debutar el passat mes de febrer amb Donde nace el infierno. Els ritmes urbans (rap, electro, trap, reggaeton) estaran representats per Cactus i els temes del seu segon llarga durada, Roma. D’altra banda, el grup Futuro Terror, nascut a Alacant, oferirà les melodies de pop cru de l’àlbum Sangre.

Des de la ciutat de València arribaran Tardor amb el seu quart LP, El mal pas, sota el braç. El country i el bluegrass sonaran a la capital de La Plana Alta gràcies a Badlands, sextet que presentarà Tornado. Un altre representant del Cap i Casal serà el grup Funkiwis, que mostrarà la seua barreja de funk, rock, rap i altres estils. Així mateix, la cantautora de Benigànim Gem exhibirà la seua nova proposta sonora, plasmada en l’àlbum Satèl·lits. En el terreny del pop-rock, cal assenyalar les actuacions d’altres bandes com Laura Esparza i Carlos Esteban (València), Vienna (Petrer i Monòver), Nuc (Gandia) i Néstor Mir (València).

La Fira comptarà amb una nodrida representació castellonenca. És el cas de Pleasant Dreams, una de les sensacions del 2019 gràcies al seu àlbum T E M P S i la seua particular lectura del pop, el folk i l’electrònica. Una potent secció de vents i les rimes de “Calmoso” Ramírez caracteritzen BlackFang, banda que fusiona el rap, el jazz i el funk. A més, el quartet Montefuji posarà de llarg el recent Di que has llegado, compendi d’indie-rock farcit de guitarres i melodies vocals. El públic també podrà gaudir del folk-metal de Lèpoka, formació que acaba de publicar El baile de los caídos, i de l’energia del quartet femení Loretta’s. La Fira també acollirà l’actuació de The Black Beat.

En el Trovam – Pro Weekend no faltaran propostes de jazz. Així, el trompetista David Pastor i el seu quartet faran un tast de Film Sessions, compendi de melodies pertanyents a bandes sonores mítiques. En canvi, Elma Sambeat demostrarà les seues qualitats vocals, mentre que la formació Solà & Estella posarà les notes de blues.

Finalment, la Fira Valenciana de la Música recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de la seua mort (o, com va dir ell, de les seues “vacances”). Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernández i David Caño protagonitzaran l’espectacle Ovidi 25, on es recuperen cançons de totes les etapes artístiques del cantant d’Alcoi. El cantaor Xavier de Bétera, la banda femenina de reggae Amazonians i l’espectacle de música familiar d’ELVISent i Jornalers completen la programació.

Auditori de Castelló Zona + Alla…

Av. de la Mare de Déu del Lledó, 50
12004 Castelló