Captura de pantalla 2019-09-21 a las 13.37.19
Exposicions
Del sab 5/10 al sab 2/11 de 2019
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Coincidint amb la designació de València com a Capital Mundial del Disseny per a 2022 es presenta a la sala d’exposicions d’Octubre CCC, La Mar d’il·ustrades; una exposició que mostra el treball d’una selecció de 18 il·lustradores i artistes visuals de 18 dels 21 països de la ribera del Mediterrani (Espanya, França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània, Grècia, Turquia, Xipre, Síria, Líban, Israel, Palestina, el Marroc, Tunísia i Egipte). Les il·lustradores i artistes presenten el seu treball a través de diversos estils i perfils, però en el conjunt poden albirar-se elements comuns a l’hora d’entendre la identitat visual de la cultura mediterrània, en esta ocasió a través de la mirada de les dones.

Comissariat: Tomás Gorria / Cristina Chumillas.

Mostra Viva del Mediterrani (MVM) naix en 2013 com a resposta al tancament de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani per l’Ajuntament de València, i gràcies al suport de la Universitat de València, Fundació ACM i Octubre CCC. Abasta els tres esdeveniments orientats al Mediterrani promoguts per l’Ajuntament de València en els anys 80 del segle XX -Cinema, Música i Literatura- i amplia l’oferta a Circ, Narració Oral, Arts Visuals, Debats, Gastronomia i Acció Educativa. En 2015 s’inicia la col·labo- ració amb l’Ajuntament de València, la Diputació i la Generalitat. En 2018 l’Ajunta- ment reactiva la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, amb estructura i pressupost independent, mentres MVM 2018 es reafirma com una trobada de trobades, introdueix l’Aplec de Dansa i centra tots els seus recursos a dotar d’un perfil propi i d’un públic fidel a cada àrea temàtica, sempre impulsant el projecte de convertir València en una capital de referència de les cultures dels pobles del Medite- rrani.

En aquesta setena edició de MVM es reforça la dimensió mediterrània amb la presèn- cia de músics, artistes, ballarins, autors i pensadors provinents de més països. Es recupera la Mostra de Gastronomia i, sobretot, es consolida la Trobada d’Escriptors del Mediterrani com un espai privilegiat per a recitar, narrar i conversar sobre el que ens uneix i ens interpel·la en aquest convuls mar nostre.

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia