Captura de pantalla 2019-09-21 a las 13.40.07
Exposicions
Del mar 8/10 al jue 7/11 de 2019
Casa d'Algèria
Valencia (Altres)
Entrada libre

Els que cremen les fronteres al Mediterrani.

HARRAGA plural del verb «cremar» en àrab i nom donat a joves magrebins, cada vegada més nombrosos, que intenten creuar aquesta conca mediterrània clandestinament a bord d’embarcacions improvisades. Aquests harraga «cremadors de fronteres» aconse- gueixen només rarament completar la seua perillosa travessia. Molts d’ells s’entropessen amb l’escull del sotsobre i així moren la majoria de vegades al final del viatge.

En el seu viatge Foued, amb altres 17 harraga, havia estat a punt de morir, la xicoteta embarcació en la qual intentava cremar les fronteres, creuar d’Annaba a Cagliari, va ser interceptada per la marina algeriana després de 5 dies de pèrdua en el mar, de supressió. Quan la marina algeriana els va rescatar, Foued Bouatba i els seus companys estaven esgotats, en estat avançat d’hipotèrmia, i en plena al·lucinació. D’aquesta experiència va tornar més conscient de la seua vocació artística i de la seua responsabilitat de «testimoni».

Mostra Viva del Mediterrani (MVM) naix en 2013 com a resposta al tancament de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani per l’Ajuntament de València, i gràcies al suport de la Universitat de València, Fundació ACM i Octubre CCC. Abasta els tres esdeveniments orientats al Mediterrani promoguts per l’Ajuntament de València en els anys 80 del segle XX -Cinema, Música i Literatura- i amplia l’oferta a Circ, Narració Oral, Arts Visuals, Debats, Gastronomia i Acció Educativa. En 2015 s’inicia la col·labo- ració amb l’Ajuntament de València, la Diputació i la Generalitat. En 2018 l’Ajunta- ment reactiva la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, amb estructura i pressupost independent, mentres MVM 2018 es reafirma com una trobada de trobades, introdueix l’Aplec de Dansa i centra tots els seus recursos a dotar d’un perfil propi i d’un públic fidel a cada àrea temàtica, sempre impulsant el projecte de convertir València en una capital de referència de les cultures dels pobles del Medite- rrani.

En aquesta setena edició de MVM es reforça la dimensió mediterrània amb la presèn- cia de músics, artistes, ballarins, autors i pensadors provinents de més països. Es recupera la Mostra de Gastronomia i, sobretot, es consolida la Trobada d’Escriptors del Mediterrani com un espai privilegiat per a recitar, narrar i conversar sobre el que ens uneix i ens interpel·la en aquest convuls mar nostre.

Casa d'Algèria Altres

Pasaje Residencias luz, 10
46010 Valencia