Confèrencia-Debat
Jueves 8/11 de 2018   19.30
Museu de les Ciències (CAC)
Valencia (Quatre Carreres)
Entrada libre

Conferència “Viatge interestel·lar a través de la galàxia” dins del cicle d’Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 8 de novembre de 2018 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciéncies.

Quants poetes i dramaturgs han escrit sobre l’esplendor de la Via Làctia, eixa banda de llum difusa que creua el nostre firmament en una nit fosca i terriblement estrelada. Però, sabem com i quan es va formar eixe disc en què estem immersos? I potser no desitgem comprendre quin ha sigut l’evolució de la nostra galàxia al llarg de la història de l’Univers? Per a respondre a eixes i a moltes altres preguntes l’Agència Europea de l’Espai (ESA) va llançar en 2013 el satèl·lit Gaia, un telescopi que, situat a més d’un milió de quilòmetres de distància, està mesurant amb una precisió sense precedents la posició i el moviment de més de mil milions d’estreles de la nostra galàxia.

La doctora Francesca Figueras ens parlarà en la seua conferència de l’èxit d’esta fascinant missió, i dels seus primers resultats, publicats fa tan sols uns mesos. La missió Gaia està marcant, sense cap dubte, un abans i un després en el coneixement d’eixe laboratori cosmològic on vivim.

A continuació, es realitzarà una observació astronòmica de Mart a càrrec de l’Associació Valenciana d’Astronomia, AVA.

Museu de les Ciències (CAC) Quatre Carreres

Profesor López Piñero, 7
46013 Valencia