Confèrencia-Debat
Miércoles 4/3 de 2020   19.30
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà demà, dia 4 de març, a les 19.30 hores, a l’Aula Magna, la conferència dialogada ‘El viatge de Humboldt per Espanya: serendipitat o destí?’, una xarrada al voltant de l’itinerari que el científic prussià va realitzar en el seu viatge pel nostre país. En la trobada, emmarcat en l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives dins del cicle ‘Dones creadores’, hi participaran Sandra Rebok, historiadora de la ciència i consultora científica, i Nuria Rodríguez, l’artista i comissària de ‘Sistema Humboldt: Pensar/Pintar’, la mostra en exposició que té La Nau sobre el científic prussià.
‘Sistema Humboldt: Pensar/Pintar’ es va presentar el passat 20 de febrer i podrà visitar-se fins al 10 de maig. L’exposició s’organitza entorn de la commemoració del 400 aniversari de la invenció del mètode científic, definit per Francis Bacon. Aplega un centenar d’obres de producció artística, entre les quals hi ha la sèrie de pintures de gran format de Nuria Rodríguez, al costat de dibuixos, vídeos i objectes. La producció artística que es pot contemplar en La Nau aprofita el relat del viatge a peu pel Mediterrani realitzat per Alexander von Humboldt per ampliar la col·lecció de làmines científiques de la seua història natural.

En la figura del naturalista prussià es van compilar molts sabers científics des d’una mirada que entrellaçava ciència i art. Geògraf, cartògraf, geòleg, vulcanòleg, sociòleg i botànic, va passar prop del Centre Cultural La Nau el 1799, quan viatjava a peu pel Mediterrani. Gràcies als seus estudis es van fer les primeres passes de modalitats científiques com la climatologia, l’estadística o l’economia política. A més, recentment se li atribueixen reflexions i alarmes sobre el canvi climàtic i la biodiversitat.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia