Captura de pantalla 2020-02-07 a las 16.09.47
Exposicions
Del vie 7/2 al dom 24/5 de 2020
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Composta per més de 500 peces, ‘Viatge a Corfú’ proposa un recorregut per la trajectòria vital i professional de Carlos Pérez (València 1947-2013), pedagog, escriptor, museògraf i expert en les avantguardes artístiques del segle XX. La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, acompanyats pels comissaris de la mostra, Francesc Pérez i Moragón i Rafael Ramírez Blanco, han presentat aquest matí la mostra. Amb l’exposició, a través de les seues col·leccions i treballs, s’ha volgut recuperar la mirada aguda, crítica i divertida, la voracitat cultural i el gust per la vida que el caracteritzaven, juntament amb una gran capacitat de treball i d’il·lusió per les coses ben fetes, enfront d’un ambient no sempre favorable. Entre els projectes que no va poder dur a terme, n’hi havia un vinculat a l’illa de Corfú, que ha servit per a donar títol metafòric a aquesta exposició.

Els antics barris de la seua ciutat, al voltant del mercat Central, es marcaren amb força en la seua memòria infantil i apareixerien després en els seus escrits. De la mateixa manera, li van influir des de jove les vivències a París i la cultura francesa i, més tard, nombrosos viatges, sovint professionals, per Europa i Amèrica.
Amb altres factors, tot això li va alimentar un interés constant per la literatura, el cinema, la música i les arts plàstiques. En definitiva, una avidesa per descobrir la modernitat i una voluntat de fer-la present i incentivar-la en la nostra societat. Com a pedagog, va treballar amb xiquets i xiquetes amb problemes auditius. Va crear a continuació un taller ocupacional i va dissenyar joguets infantils, i per a fer-ho es va inspirar en la lliçó de Montessori, Decroly o Freinet. Va ser director general de Serveis Socials de la Generalitat (1983-1986).
Entre 1989 i 2013 va exercir diverses funcions a l’IVAM, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía i el MUVIM, i va ser comissari, coordinador o col·laborador de catàlegs en exposicions importants, en aquests i altres centres de prestigi internacional. Com a escriptor, va publicar treballs especialment creatius com per exemple ‘Fish and Xips’ (2004), amb dibuixos de Marcelo Fuentes; ‘Kembo: incidente en la pista del circo Medrano’ (2010), amb il·lustracions de Miguel Calatayud i ‘Buffalo Bill. Romance’ (2003), amb collage de Dani Sanchis.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia