Música
Sábado 11/2 de 2017   19.00
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
10/12€

El festival musical més acollidor que dóna suport a la nostra música: qualitat i proximitat.
 Aquest encontre cultural convoca cada any un ventall en miniatura del que s’està coent musicalment parlant ara i ací, donant suport als artistes de la nostra terra, en especial atenció a les músiques que no se solen programar als grans festivals. Cal destacar també que el nivell artístic és de contrastada qualitat, donant també veu a alguns artistes emergents que seran referència o ja ho són en un futur o present immediat. Com és el cas de Gener o Arthur Caravan que ja han passat en anteriors edicions del festival. Paga la pena afegir que molts d’ells han estat guardonats als Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià els darrers anys i en això continuen fent més gran la nostra cultura, malgrat que, malauradament, la major part d’ells són desconeguts pel púbic en general, que se sol moure sota els criteris de moda.

Dissabte 11.02, a partir de les 19h00
Entrades: 10 € anticipada – 12 € taquilla

Senior i el Cor Brutal (València)
És una de les bandes més reconegudes en el panorama musical independent actual. El conjunt valencià de rock alternatiu format per M. A. Landete (veu, guitarres), E. Martin (veu, guitarres, teclats), J. L. Tormo (veu, baix, harmònica, acordió i R. Ferreiro (veu i bateria) actuarà al Raval amb format acústic portant-nos el millor que sap fer, les seues cançons amb lletres properes i honestes que naixen de les seues experiències vitals i amb les que hom se sent identificat. Senior i el Cor Brutal ens han demostrat que la vida només pot tenir sentit si apostes a fons per allò en què creus, així ho ha fet la banda des que es va fundar en 2007 i enguany ja compleix 10 anys de recorregut. Per això, com s’ha pogut llegir en alguns mitjans valencians, ens espera una bona celebració amb l’edició de Valenciana, Volum 1, un elepé de versions de de la banda que culminarà en el seu pròxim disc de cançons pròpies Post que veurà la llum en 2018.
Vídeo: https://vimeo.com/5286312

Aucell Cantaire (Mallorca)
El mallorquí Toni Verd debuta amb el seu primer disc oficial com Aucell Cantaire, el seu nou jo artístic inscrit dins una tradició, la dels exploradors sorgits per capgirar els prematurs dogmes de La Nova Cançó com Pau Riba o Pep Laguarda, els discos dels quals encara hui sonen visionaris, tocats per una bogeria màgica i inspiradora. Per altra banda, hi ha la crònica personal, la història del renaixement personal i espiritual de Toni Verd, la seua transformació de protagonista d’alguns dels moments més incendiaris del rock dels 90 a Mallorca al front de Los Crudos a home, pare, poeta i una mena completament diferent de músic, autor i cantant. El disc té un so ultraterrenal, senzill però ple de matisos, que dóna tot el protagonisme a unes cançons que parlen d’un anhel universal: fer les paus amb un mateix i amb el món.
Formació: Toni Verd (veu i guitarra), Kiko Barrenengoa (guitarra, violí i veu), Pep Toni Ferrer (bateria i veu).

Roger Puig (Barcelona)
Des de fa molts anys Roger Puig, guitarrista i corista d’Els Nens Eutròfics, cultiva un projecte d’autor en solitari que s’ha materialitzat en la tardor de 2016 en forma de disc Pícnic al búnquer, editat per La Casa Calba i que està tenint una magnífica acollida de públic i de crítica. Així, forma part dels 15 millors discos catalans de 2016 seleccionat per l’emissora de ràdio ICAT.Cat que també ha triat la cançó L’ham letal com una de les millors cançons catalanes de l’any que acabem de finalitzar. El treball de Roger Puig podríem dir que es troba entre la tornada pop i la filigrana progressiva, a prop de la psicodèlia però sense allunyar-se de la cançó d’autor. Les seues cançons ens resulten estranyament familiars fins que arriba un gir surrealista que et fa despertar, somriure, perdre l’alè i voler seguir somniant. Roger Puig vindrà acompanyat de Jordi Bastida (Trau) a la guitarra elèctrica.

Deliri (La Safor)
Es descobreix al món amb Vius per contar-ho, un primer disc d’onze talls de pop melòdic que es combinen amb folk i rock per recordar les alegries, tristeses i quotidianitats d’una generació supervivent a una època convulsa i plena de canvis. Les cançons que formen Vius per contar-ho narren històries quotidianes i personals, s’abracen a l’amor, a l’amistat, a la superació personal i a la realitat social. Tot a través de les lletres d’Eduard Banyuls, vocalista i guitarra del grup, impregnades del costumisme que ha heretat de grans bandes com Manel, grup de qui es confirmen seguidors, com demostren amb la versió que han inclòs al disc de la cançó Ai, Dolors. Al Teatre del Raval ens acompanyarà tota la banda amb una actuació en acústic. Formació: Eduard Banyuls (guitarra i veu), Adri Lluesma (guitarra elèctrica), Aitor P. Ciorraga (baix i cors), Enric Arcos (bateria, percussions i cors) i Joan Marc Pellicer (teclats).

La sessió de dissabte comptarà amb la col·laboració especial de Toni de l’Hostal i El Triangulista com a mestres de cerimònies.

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía