Música
Domingo 12/2 de 2017   19.00
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
8/10€

El festival musical més acollidor que dóna suport a la nostra música: qualitat i proximitat.
 Aquest encontre cultural convoca cada any un ventall en miniatura del que s’està coent musicalment parlant ara i ací, donant suport als artistes de la nostra terra, en especial atenció a les músiques que no se solen programar als grans festivals. Cal destacar també que el nivell artístic és de contrastada qualitat, donant també veu a alguns artistes emergents que seran referència o ja ho són en un futur o present immediat. Com és el cas de Gener o Arthur Caravan que ja han passat en anteriors edicions del festival. Paga la pena afegir que molts d’ells han estat guardonats als Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià els darrers anys i en això continuen fent més gran la nostra cultura, malgrat que, malauradament, la major part d’ells són desconeguts pel púbic en general, que se sol moure sota els criteris de moda.

Diumenge 12.02, a partir de les 19h00
Entrades: 8 € anticipada – 10 € taquilla

Bertomeu (Alberic)
El músic i cantautor valencià Albert Ortega ‘Bertomeu’, un dels components de Marcel el Marcià, ha presentat recentment el seu treball discogràfic Collita i llaurador (El petit editor, 2016), un recull de 10 cançons amb text i música feta per ell mateix i on proposa un paral·lelisme entre la vida del camp i la vida de la música, com ell mateix diu. La terra és fèrtil si la treballes, si la cuides, a l’igual que a les persones, tot és millor amb cura i tendresa. Allò que ens fa ser d’algun lloc, és la memòria, els records, i quan més temps passa, totes aquestes vivències es regeneren en imatges, olors, colors, cançons… Collita i Llaurador és el paisatge de Bertomeu, és la tendresa de la música quan forma part del recorregut d’aquell que la compon, és la terra quan s’aireja després de passar el ‘rotovator’, és música i lletra que van creixent de la mà després d’altres sis treballs i distints reconeixements d’entre els que es troba el premi Martí i Pol 2015 per musicar el poema Els amants de V.A Estellés.

Joana Gomila. Folk Souvenir (Mallorca)
Joana Gomila és una cantant de jazz que amb el seu art capgira els cànons i fa reviure l’interès per les essències musicals de l’illa de Mallorca. Gomila s’ajunta amb Arnau Obiols (bateria), Santi Careta (guitarres i pedals), Àlex Reviriego (contrabaix) i Laia Vallès (wurlitzer i minimoog) per formar Folk Souvenir, un lloc en comú des d’on aquestes cinc ànimes germanes, cadascuna amb la seua trajectòria, reformulen el cançoner popular mallorquí amb una actitud fresca i cerquen en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda. Folk Souvenir parteix de tonades populars per teixir sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samplers de pagesos, nins, padrines, gravacions d’Alan Lomax i inèdits de Joana, sempre entre un amor honest per la matèria prima i un esperit decidit a experimentar, convertint aquest disc en un dels treballs més atrevits, brillants i a la vegada respectuosos que mai s’han fet a partir de la música tradicional mallorquina.

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía