Escénicas
Viernes 5/10 de 2018   18.30
Palau de Congressos
Valencia (Altres)
Entrada libre

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) organitza aquest divendres (5 d’octubre) a les 18:30 hores, al Palau de Congressos, l’espectacle musical ‘Vents melòdics de Xina. L’òpera de Sichuan’. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament del recinte.

 

L’òpera de Sichuan és un estil amb una música original i un repertori colorit que representa subtils habilitats interpretatives. Per primera vegada a València, i gràcies a l’ICUV i a la col·laboració de la seu central dels Instituts Confuci a Xina, Hanban, el grup artístic de la Universitat de Chongqing interpretarà diferents actuacions d’aquesta zona del sud-oest xinés.

El repertori de l’exhibició musical està basat en temes i composicions clàssiques. Durant els mateixos, es podran apreciar els moviments corporals com girar, caure, aletejar o rebolcar-se, que també són magnífiques habilitats que mereixen la pena contemplar. El conjunt artístic l’integren estudiants i professors procedents de la Universitat de Chongqing, a Xina.

La municipalitat de Chongqing, amb una població total de 30 milions d’habitants, està situada també en el sud-oest del país i s’explica entre les quatre ciutats que no depenen d’una província, al costat de la capital del país, Beijing (Pequín), així com Tianjin i Xangai. A més, és una ciutat coneguda tant per la seua història com pel seu paper important en la indústria manufacturera del país asiàtic. El famós paratge de les Tres Goles, una bellesa per la seua orografia natural, es troba a Chongqing.

L’òpera de Sichuan és una de les formes més antigues d’òpera a Xina i incorpora el característic canvi de cares. L’esdeveniment s’organitza per la commemoració del 5º Dia Mundial dels Instituts Confuci. Aquests centres que difonen la llengua i la cultura xineses van ser establits des de 2004 quan es va fundar el primer a Seül (Corea del Sud). Fins ara hi ha 529 Instituts Confuci en d’altres universitats i 1.113 Aules Confuci en escoles de primària i secundària d’un total de 146 països o regions del món.

El Dia Mundial es va instituir en 2014 en complir-se els primers deu anys des de la seua fundació. El de la Universitat de València es va crear en 2007 i manté un conveni amb la Universitat Normal del Nord-est (NENU per les seues sigles en anglès), amb seu en Changchun, capital de la província nord-oriental de Jilin.

L’ICUV està considerat Institut Confuci Model per la seu central i posseeix la Distinció al Mèrit Cultural 9 d’Octubre de la Generalitat de 2017.

Palau de Congressos Altres

Corts Valencianes, 60
46015 Valencia