0125 De 'horta a la plaça
Altres
Domingo 27/1 de 2019   10.00
Pl. Ajuntament de València
València (Ciutat Vella)
Entrada libre

Diumenge que ve a les 11.00 del matí torna a la plaça de l’Ajuntament «De l’horta a la plaça», un esdeveniment en el qual s’acosta a la ciutadania una gran varietat de projectes agrícoles de proximitat i compromesos amb el desenvolupament local sostenible. La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles, Consol Castillo, ha presentat este matí la quarta edició d’esta jornada, que mostra una gran varietat d’activitats econòmiques i socials, i ha destacat que «és una ocasió de gaudir, conviure, descobrir i començar a tindre una concepció de la nostra ciutat com un eix urbà que s’alimenta d’un rebost, que és una de les millors hortes periurbanes de tot el món». En este esdeveniment la ciutadania podrà trobar parades de producte agrícola, fresc i elaborat; material artesà relacionat i un espai per al consum i degustació. Estes jornades es caracteritzen per ser el productor qui exposa i ven directament el producte i, a més, hi haurà diferents activitats d’animació infantil, actuacions musicals, exposicions, tallers i difusió d’entitats. També hauran projectes relacionats amb els mercats de proximitat a la ciutat, la pesca l’agroecologia, la defensa del territori i la sobirania alimentària.

En esta quarta edició hi haurà 55 llocs de venda directa, més 10 de menjar i beguda per a consumir en el moment. Concretament, hi haurà 18 entitats amb certificació d’agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana; 16 entitats amb sistema participatiu de garantia, alguns d’ells a més amb certificat CAECV; 11 de PROAVA, alguns amb segell CAEVC; 7 agricultors de la tira de comptar de Mercavalència i 2 de la tira de comptar de Mosen Sorell. A més, es presentaran 4 projectes d’inserció laboral a través del treball agrícola.

D’altra banda, com a últim diumenge de mes, la plaça de l’Ajuntament quedarà convertida en zona de vianants des de les 10.00 fins a les 22.00 hores. Així mateix, els talls de trànsit podrien començar unes hores abans per a realitzar el muntatge de «L’Horta a la Plaça».

Pl. Ajuntament de València Ciutat Vella

Pl. Ajuntament de València
46002 València