Captura de pantalla 2016-09-12 a las 18.09.02
Cinema
Martes 20/9 de 2016   18.00
C.M. Bernat i Baldoví
Sueca (Zona + Alla…)

El festival CIM-Sueca, també conegut com a Festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca, arrencarà el proper dilluns 19 de setembre per a donar pas a set dies de sèrie b, trash, gore i altres formats audiovisuals independents. En la seua cinquena edició el festival manté una extensa programació formada per un centenar d’audiovisuals, repartits entre una vintena de llargmetratges i vora vuitanta curtmetratges. Tots els dies, del 19 al 25 de setembre, a partir de les 18:00h hi haurà projeccions al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca i el cap de setmana (divendres i dissabte) es projectaran les esperades sessions “golfes” a les 23:00h i a les 00:30h.

El festival ha anat guanyant popularitat durant els seus cinc anys de trajectòria, consolidant-se com un dels més importants de la seua especialitat, tant per participació (amb vora tres mil participants internacionals) com quantitat de la programació. El CIM-Sueca està especialitzat en audiovisuals de baix pressupost; posant especial atenció a la sèrie b, el trash, el gore, l’underground i en general a pel·lícules d’estricta filiació independent on prima la il·lusió, l’humor i la creativitat per damunt dels mitjans tècnics. El festival reforça la seua vocació internacional projectant films de més de vint nacionalitats i provinents de tots els continents. Dels llargmetratges projectats 5 seran estrenes a l’estat Espanyol i 7 són estrenes absolutes a Europa. Es pot consultar la programació completa a la web del festival: www.cimsueca.com.

Les projeccions del CIM-Sueca solen esdevenir una festa en si mateixa, el públic interacciona lliurement amb les pel·lícules cridant o aplaudint, normalment coincidint amb els esguits de sang, les amputacions de membres o les evisceracions que es mostren a la pantalla. L’ambient és lúdic, humorístic i participatiu però alhora cinèfil i respectuós. El públic també és l’absolut protagonista a l’hora de donar els premis, ja que totes les pel·lícules es sotmeten a estricta votació popular per tal de decidir els guardons tant a les millors com a les pitjors produccions (si, també les pitjors tenen premis!).

El festival d’enguany s’obrirà amb l’esperadíssima German Angst, una pel·lícula que ja va causar gran impacte als festivals de Sitges i San Sebastian. “Tres contes alemanys d’amor, sexe i mort a Berlín”, així es presenta un film que reuneix tres grans noms de l’horror germànic, on destaca Jörg Buttgereit autor de Nekromantik, el referent del culte necrofílic dels vuitanta, acompanyat d’Andreas Marschall i Michal Kosakowski, autors de les impactants Tears of Kali i Zero Killed. Violència extrema, sexe i transgressió per a obrir el CIM-Sueca 2016 amb un autèntic hit del gore europeu.

C.M. Bernat i Baldoví Zona + Alla…

Sant Josep, 32
46410 Sueca