Cinema
Jueves 25/3 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

Després de l’èxit de Los olvidados, la carrera de Buñuel prossegueix pels terrenys del melodrama, el gènere per excel·lència del cine mexicà dels anys cinquanta. El cineasta aragonés va reconéixer en més d’una ocasió que va filmar les pel·lícules d’aqueixos anys per a poder menjar, encara que en la majoria d’elles sí que es perceben les seues marques autorals. És el cas de Susana i La hija del engaño que, com succeïa en El gran calavera, no acaben de subvertir les convencions melodramàtiques, però sí que introdueixen cert distanciament a través de l’humor i l’excés.

DJ 25 MAR / 18:00H
DS 27 MAR / 18:00H
Una mujer sin amor / Cuando los hijos nos juzgan
LUIS BUÑUEL. Mèxic. 1952. B/N. 82′. DCP.
Int. Rosario Granados, Tito Junco, Julio Villareal, Jaime Calpe, Joaquín Cordero, Xavier Loyá, Elda Peralta, Eva Calvo, Miguel Manzano.
Una malifeta infantil del seu fill Carlitos provoca que Rosario, una jove casada amb un home major, conega a Julio, un enginyer pel qual se sent atreta immediatament. Convertits en amants, Rosario planeja fugir amb Julio, però la malaltia del seu espòs li ho impedeix…
> Melodrama basat en la novel·la Pierre et Jean, de Guy de Maupassant, que trasllada la història al Mèxic dels anys cinquanta. Tenint en compte que l’heroïna és una esposa infidel, aquesta pel·lícula, una de les menys buñuelianes del cineasta aragonés, va resultar més subversiva en el seu moment del que puga semblar en els nostres dies.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia