agenda_1207
Exposicions
Miércoles 15/6 de 2016   19.00

(Extramurs)
Entrada libre

SALA HORT DE TRAMOIERES DEL BOTÀNIC. ENTRADA GRATUÏTA
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h.
INAUGURACIÓ: 15 JUNY, 19.00H

El Botànic presenta …una espècie d’exposició. Emocions i pintures d’Ana Mayol, una mostra on, gràcies al moviment dels pinzells d’aquesta artista valenciana, una selecció d’espècies arbòries que formen part del nostre imaginari col·lectiu es convertiran en una fusió d’art i sensacions.

El mai despentinable xiprer, l’afable olivera, el temptador pomer o la generosa figuera seran algunes de les 9 espècies protagonistes de la mostra inspirada en l’admiració d’Ana Mayol per la natura. I és que al Botànic ens encanten els arbres! Per això no podia encaixar millor al nostre Jardí aquest projecte pictòric on podrem descobrir l’ànima d’aquests monuments naturals mitjançant les emocions que transmeten a l’artista.

Més de 50 obres en acrílic i aquarel·la per descobrir com els afecten les estacions, les seues particular flors o els usos tradicionals dels seus fruits, que podreu visitar a partir del 15 de juny en la sala Hort de Tramoieres. Una mostra per gaudir de colors, reflexions i natura que no ens permet decidir si l’art està al servei de la botànica o a l’inrevés.

Ana Mayol, pintora des dels 2 anys i contraria als concursos a pesar d’estar en possessió del Premi Nacional de Pintura, al què es va presentar convençuda pels seus alumnes. Finalitza els estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carlos, en València en el 1976 i, a continuació, inicia la seua etapa docent en una acadèmia privada. Hui dia Ana Mayol diu que ella pinta i punt, així li agrada a resumir la seua feina.

Mi lenguaje plástico tiende a ser conciso utilizando escasos medios, solamente los que considero necesarios para expresarme –a semejanza de los árboles- porque opino que, en Arte, lo que no es necesario estorba.
Ana Mayol

Extramurs