Captura de pantalla 2017-01-27 a las 8.58.24
Altres
Domingo 29/1 de 2017   10.00

(Extramurs)
Entrada libre

Aquest diumenge dia 29 de gener, el Jardí Botànic acull una jornada especial de cloenda de l’exposició Art al Jardí, una mostra que explora els vincles entre art i natura i que aporta una visió innovadora del món de la botànica. Durant tot el dia l’entrada al Jardí serà lliure, se celebraran visites guiades de la mà del Gabinet de Didàctica i de les comissàries de la mostra, Almudena Armenta i Teresa Guerrero, i s’impartirà un taller de pintura en què es reproduirà una de les obres de la mostra. A més, es podrà adquirir el catàleg de la mostra.

En Art al Jardí, exposició que ha ocupat les dues sales del Jardí des del passat 12 de novembre, 15 artistes membres del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza, de la Universitat Complutense de Madrid, posen la creativitat artística al servei de la ciència i la investigació. Les obres exposades són interpretacions artístiques del món vegetal fruit de diversos projectes duts a terme a institucions com el CSIC o el Reial Jardí Botànic de Madrid junt amb obres inèdites realitzades expressament per al Botànic. La Natura és, per tant, la protagonista indiscutible del conjunt dels diversos llenguatges individuals utilitzats (escultures, fotografies, resines, alumini, talles en fusta, etc.) que configuren una visió innovadora del món de la botànica a través de la creativitat i la sensibilitat dels artistes participants.

Paral·lelament a la mostra, s’ha celebrat un Cicle de Conferències en què quatre professionals del camp artístic i científic convidaven a reflexionar sobre els vincles entre art i món vegetal, amb un caràcter científic, filosòfic i estètic.

El grup Arte, Ciencia y Naturaleza, fundat en 1992, té com a objectiu fonamental la difusió de la Ciència i l’estudi de la Natura a través de l’Art per tal d’arribar a la major part de la societat i donar a conèixer el patrimoni de les institucions científiques. Entre els seus projectes més destacats trobem la creació d’una escultura basada en la molècula d’ADN en la Facultat de Biològiques de la UCM, l’escultura La fuente de la vida en col·laboració entre CIB y UCM, diverses intervencions al Reial Jardí Botànic de Madrid o el projecte Germinando Arte y Ciencia, en què difongueren la riquesa dels bancs de germoplasma del CSIC, entre altres. Fruit de les aportacions del grup d’investigació fou la Medalla de l’Associació de Científics Espanyols de 2006.

Extramurs