Altres
Sábado 15/5 de 2021   16.30
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Lloc: Centre del Carme. Sala Refectori i directe en el canal de Youtube del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Organitza: Idensitat en el marc del projecte Estètiques Transversals – Ecosistemes de ficció.
Inscripcions, aquesta activitat forma part de la trobada ‘Cauces de ficción’ pel que per a inscriure’s cal seleccionar l’opció 15 de maig a la vesprada.

‘Els rius perduts tornen, retornats, a la superfície de la ciutat’ Iain Sinclair

Presentació de ‘Túria, el loco’, resultat de la residència de Claudia Campos i Claudio Burguez desenvolupada durant dos mesos en el CCCC en el marc del projecte Estètiques Transversals – Ecosistemes de Ficció d’Idensitat amb la col·laboració del CMCV.

Projecte poètic-polític que ficciona el “passat” i el “present” d’un riu. Des del transdisciplinar, explorem el territori dels records i activarem el diàleg, la reflexió i producció col·lectiva.

El riu Túria es va eixir dels seus totals, del seu llit normal; va trencar i va matar. Immediatament va ser catalogat de dement, se’l va jutjar, va ser trobat culpable i li ho va condemnar al desterrament, a l’exili.

Sota aquest punt de partida, el projecte de residència ha treballat, d’una banda, amb alumnat del Col·legi Públic Les Arenes i amb adults majors per a elaborar un llibre-objecte que posa en diàleg visiones molt diverses d’un espai on continuar veient un riu es converteix en un exercici especulatiu. Per una altra, ha desenvolupat un procés de creació literària vinculat a l’estigma de la bogeria aplicat a la personificació del riu en la riuada del 57.

En aquesta acció vinculada a la presentació de resultats de la residència, els artistes presenten les línies de treball de la seua residència artística, desenvolupada en en projecte Ecosistemes de Ficció on Idensitat planteja treballar a partir dels rius secs urbans, i les relacions estètiques, ecològiques, socials i imaginaris vinculats al present i a la creació contemporània.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia