Cinema
Sábado 13/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

Tres veranos
Três verões
SANDRA KOGUT. Brasil, França. 2019. V.O.S.CAST*. Color. 94′. DCP.
Int. Regina Casé, Jéssica Ellen, Gisele Fróes, Rogério Fróes, Vilma Mello, Otávio Muller, Carolina Pismel.
Cada desembre, entre Nadal i Any Nou, Edgar i Marta organitzen una celebració familiar en la seua luxosa casa d’estiu al costat de la platja. En 2015 tot sembla estar bé, malgrat algunes tenses trucades telefòniques i un convidat que porta un grilló electrònic. En 2016 la festa anual es cancel·la abruptament. Què passa amb la gent invisible que viu en l’òrbita dels rics quan les seues vides s’enfonsen? Un retrat del Brasil contemporani a través de la mirada d’una empleada domèstica i un pare ancià i oblidat.
> Regina Casé va guanyar la Bisnaga de Plata a la major actriu en el passat Festival de Màlaga en aquesta espècie de versió brasilera del mutipremiat film coreà Parásitos.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia